Με τον Κουβέλη τα “ορφανά” του Σημίτη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, η οποία εξελίσσεται σε κόμμα… ακορντεόν με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, συνεχίζει να συγκεντρώνει σαν κυψέλη, στελέχη από το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, που πέρασαν στην πολιτική ιστορία με τον χαρακτηρισμό «ορφανά» του Κώστα Σημίτη....


Χθες για παράδειγμα, ανακοινώθηκε η πολιτική σύμπραξη με τη Δημοκρατική Αριστερά, στελεχών όπως ο Στέφανος Μανίκας, ο Ευάγγελος Μαλέσιος και ο Γιάννης Νικολάου, που δεν θα συμμετάσχουν ωστόσο στις εθνικές εκλογές με εκπροσώπηση στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ.

Πρόκειται ουσιαστικά για τα εναπομείναντα στελέχη της πάλαι ποτέ πανίσχυρης εσωκομματικά ομάδας των «λοχαγών», οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητα του Κώστα Σημίτη για την πρωθυπουργία και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, το εξαιρετικά δύσκολο πολιτικά και με πολωμένο κλίμα 1996.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην ομάδα των «λοχαγών» αξιοποιήθηκαν κατά την οκταετία του Κώστα Σημίτη, είτε σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών, είτε καταλαμβάνοντας αξιώματα στη δημόσια διοίκηση, ως επικεφαλείς φορέων και οργανισμών.

Ο πλέον αναγνωρίσιμος «λοχαγός» βέβαια, δεν συμμετέχει σήμερα σε εκείνους που προσχώρησαν ουσιαστικά στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς παραμένει κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας μάλιστα και στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο Δημήτρης Ρέππας… παραμένει ΠΑΣΟΚ.

statesmen.gr