ΠΕΡΙ...ΤΟΥ ΑΛΑΘΗΤΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣ​ΕΩΝ !

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Ακόμα θυμάμαι... τις προβλέψεις των δημοσκόπων στις προηγούμενες εκλογές οι οποίες προέβλεπαν νίκη του ΠΑΣΟΚ με 3-4 μονάδες διαφορά!
Το πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης όμως κατέγραψε διαφορά... 10 και πλέων μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ μετά το προεκλογικό σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" του "μάγου της οικονομίας"  Γεώργιου Παπανδρέου!
Συμπέρασμα..
.πλήρης αποτυχία στις προβλέψεις των κατ άλλα έγκυρων δημοσκοπήσεων!
Είναι γεγονός... ότι όσο παραμένει υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων τόσο απομακρύνεται και η εγκυρότητα του αποτελέσματος των δημοσκοπήσεων και εν το προκειμένω με 35% αναποφάσιστους ψηφοφόρους πως να υπάρχει ασφαλές δημοσκοπικό συμπέρασμα;
Αφήστε και τις προβλέψεις... περί καταλληλότερου πρωθυπουργού είναι δυνατόν να εμφανίζεται ως καταλληλότερος ο Βενιζέλος έναντι του Σαμαρά όταν πάντοτε ο εκάστοτε υπουργός των οικονομικών εισπράττει την δυσαρέσκεια των πολιτών εκλογικά ;
Κάποιοι δε μας τα λένε καλά...ή εξυπηρετούν τους εργοδότες τους οι οποίοι τους πληρώνουν κατά παραγγελία απ ότι φαίνεται για το αποτέλεσμα!
Με απλά οικονομικά... με τέτοια ποσόστωση αναποφάσιστων καμία δημοσκόπηση δεν είναι έγκυρη αφήστε και αυτό το δείγμα χιλίων ατόμων μήπως είναι λίγοι βρε παιδιά!
Πάντως... η δυσαρέσκεια των πολιτών στο "κυβερνών" κόμμα περνά παραδοσιακά  στη χώρα μας στην "αντιπολίτευση" με ψήφο καταδίκης στην πολιτική της κυβέρνησης.
Λέτε τώρα να αλλάξουμε;
Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ