Παρέλαση με χημικά και συμπλοκές στην Πάτρα!!!

Θλιβερές σκηνές στην Πάτρα, με συμπλοκές και ρήψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων από την οποία απουσίαζαν οι βουλευτές. Ορισμένοι από τους μαθητές, αποδοκίμασαν τους επισήμους, με μούντζες. Κάποιοι άλλοι δε, δεν έστρεψαν το κεφάλι τους προς την.......
εξέδρα.
Από νωρίς το κέντρο της Πάτρας είχε μετατραπεί σε... αστακό.
Ήδη, αρκετή ώρα πριν την έναρξη της παρέλασης, είχαν πραγματοποιηθεί πολλές προληπτικές προσαγωγές ατόμων, ενώ πολίτες διαμαρτύρονται επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να παραστούν ούτε στην καθιερωμένη δοξολογία.
Στην πλατεία Όλγας έγιναν και προσαγωγές ατόμων, που διαμαρτυρήθηκαν για τα πρωτοφανή μέτρα της αστυνομίας και επιχείρησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων.
Τα επεισόδια κορυφώθηκαν όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει το χώρο της παρέλασης, κατεβαίνοντας την Αγίου Νικολάου, στο ύψος της Μαιζώνος και παρεμποδίστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Μάλιστα, όταν προχώρησαν λίγα ακόμη μέτρα πιο κάτω, έκαναν την εμφάνισή τους πρόσθετοι αστυνομικοί, αποφασισμένοι να τους ανακόψουν την κάθοδο. Τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε η συμπλοκή ανάμεσα στις δύο πλευρές, κατά την οποία η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές συνάντησαν θερμή συμπαράσταση από τους πολίτες που βρίσκονταν στις παρακείμενες καφετέριες, οι οποίοι τους χειροκρότησαν, ενώ ξέσπασαν κατά των αστυνομικών, καταφερόμενοι εναντίον τους και εκτοξεύοντάς τους, σε κάποιες περιπτώσεις, καφέδες και ποτήρια με νερό!
Στο τέλος ομάδα αγανακτισμένων πολιτών παρέλασε κρατώντας στα χέρια εικόνες αγωνιστών του 1821 και της Εθνικής Αντίστασης και φωνάζοντας συνθήματα.