Τα Γενόσημα και οι Νεό-Δούλοι

 Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος εκτιμά ότι η εκτεταμένη χρήση αντιγράφων φαρμάκων (γενόσημων) θα διευκολύνει σημαντικά στον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, λόγω της χαμηλότερης τιμής τους και πιέζει ώστε το 50% ποσού των διακινούμενων φαρμάκων να αφορά γενόσημα με την .........
προοπτική να φτάσουμε πιθανόν στο 83% των ΗΠΑ..
Το ερώτημα είναι, αν πράγματι τα γενόσημα είναι το ίδιο καλά, γιατί να μη φτάσουμε στο 100%, γλιτώνοντας συνάλλαγμα, ή ο κος υπουργός έχει στο μυαλό του κάτι άλλο, δηλαδή, όποιος έχει λεφτά θα έχει καλά φάρμακα και όποιος δεν έχει λεφτά θα παίρνει φάρμακα σκουπίδια, τύπου Placebo.
Αυτή η ταξική κατηγοριοποίηση ισχύει ήδη στην Παιδεία και στην Υγεία. Οποιος δεν έχει λεφτά στέλνει τα παιδιά του σε άθλια δημόσια σχολεία και σε άθλια δημόσια νοσοκομεία. Με λίγα λόγια βαδίζουμε προς μια κοινωνία, όπου όποιος έχει λεφτά θα απολαμβάνει καλή προνομιακή παιδεία, υγεία, κ,λ.π. όποιος δεν έχει λεφτά να κόψει το κεφάλι του να βρει.
Στην Αρχαία Ελλάδα, οι δούλοι είχαν πειστεί πως είναι κατώτερα όντα και όφειλαν να συμπεριφέρονται ως κατώτερα όντα
Στην Οδύσσειά του ο Ομηρος, βάζει τον δούλο Εύμαιο να λέει πως «όποιος  γίνεται ή γεννιέται δούλος, οι θεοί του στερούν τη μισή αρετή»!

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος δεν μας λέει το ίδιο, αλλά μας αφήνει να το εννοήσουμε και να το δεχτούμε δουλικά.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μειώσουμε την ιατροφαρμακευτική δαπάνη. Να στέλνουμε εκείνους που κοστίζουν και δεν προσφέρουν τίποτα στην παραγωγή, μια ώρα νωρίτερα εκεί που τους αξίζει. Είναι κι αυτό μια κάποια λύση