Παπουτσής«Αν δεν συγκεντρώσω 94 υπογραφές δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος»

Αγώνα για να εξασφαλίσει τις 94 υπογραφές των μελών του Εθνικού Συμβουλίου που του είναι απαραίτητες ώστε να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δίνει τα τελευταία 24ωρα ο Χρήστος Παπουτσής.
Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει κάποιος να είναι υποψήφιος για την προεδρία πρέπει κατ αρχήν να συγκεντρώσει τις υπογραφές του 25% των 374 μελών του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο κ. Παπουτσής πρέπει να εξασφαλίσει την στήριξη ενός σημαντικού ποσοστού βουλευτών και άλλων στελεχών που...........
μετέχουν στο κορυφαίο κομματικό όργανο και μέχρι το Σάββατο που συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο να τις έχει στη διάθεση του. Τα δε στελέχη που θα προσυπογράψουν την υποψηφιότητα του γνωρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα έχουν τοποθετηθεί και δημοσίως υπέρ αυτού.
Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι το επιτελείο του Χρήστου Παπουτσή δίνει μάχη προκειμένου να συγκεντρώσει τον αριθμό των υπογραφών . «Αν δεν τις συγκεντρώσω δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος» φέρεται να έχει πει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ταυτόχρονα από την πλευρά του Βενιζέλου-όσο κι αν ακούγεται παράδοξο-επιθυμούν να επιτευχθεί αυτός ο στόχος από τον κ. Παπουτσή προκειμένου να υπάρξει αντίπαλη υποψηφιότητα.
Παράλληλα επανέρχεται στις συζητήσεις το σκηνικό της εσωκομματικής μάχης του 2007 όταν υπήρξαν τρεις υποψηφιότητες (Παπανδρέου – Βενιζέλος - Σκανδαλίδης) και προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος των υπογραφών, το Εθνικό Συμβούλιο δια βοής αποδέχθηκε και τους τρεις υποψηφίους. Κάτι ανάλογο είναι έτοιμος να ζητήσει και πάλι ο Στέφανος Τζουμάκας ο οποίος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει τις 94 υπογραφές