Στο Champions League δεν έχει αντίπαλο

Μπορεί στην Primera Division να βρίσκεται μακριά από την κορυφή αλλά στο Champions League είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και το έδειξε στο «Βαy Arena». Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Λεβερκούζεν 3-1 χωρίς να πατήσει το πόδι της στο γκάζι, χάρη στα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ των Σάντσες (2) και Μέσι, βάζοντας πλώρη για την επόμενη φάση της διοργάνωσης όπου και επιθυμεί να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Ο Γκουαρντιόλα προτίμησε να αφήσει εκτός τους Τσάβι και Πικέ για να τους δώσει ανάσες και να τους προφυλάξει από τυχόν τραυματισμούς...
Ο Ντουτ παρέταξε την ομάδα με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς. Το αποτέλεσμα; Η Μπάρτσα είχε 78% κατοχή μπάλας και έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά τους Γερμανούς, οι οποίοι πάτησαν την αντίπαλη περιοχή για πρώτη φορά στο 33’. Οι Καταλανοί έφτασαν στο γκολ σε μια ανυποψίαστη φάση, όταν δέκτης της μπάλας έγινε ο Μέσι στον χώρο του κέντρου, είδε τον Αλέξις Σάντσες να κινείται και του έστειλε συστημένη μπαλιά και ο Χιλιανός πλάσαρε άψογα τον Λένο, ανοίγοντας το σκορ στο 41΄.

Οι ποδοσφαιριστές της Λεβερκούζεν μπήκαν με διάθεση να αλλάξουν την εικόνα τους και να επιτεθούν κάπως και αυτή η αλλαγή τακτικής ήρθε στο 52΄. Ο Τσόρλουκα έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, ο Αντριάνο δεν τον μάρκαρε καλά και τον άφησε να σεντράρει, σημαδεύοντας το κεφάλι του Κάντλετς και οι Γερμανοί ισοφάρισαν.

Όμως οι Καταλανοί δεν τους άφησαν να πανηγυρίσουν για πολύ. Στο 55΄, ο Αλέξις Σάντσες βγήκε τετ α τετ με τον Λένο, τον ξεπέρασε και εκείνον και τον πλάσαρε, κάνοντας το 2-1, βάζοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Η Λεβερκούζεν είχε δοκάρι στο 64’ με τον Κάστρο και η Μπάρτσα απάντησε με το δοκάρι του Μέσι στο 72’.

Ότι δεν πέτυχε ο Αργεντινός σε εκείνο το χρονικό σημείο, το έκανε στο 88’ όταν ο Άλβες που βγήκε στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή του πάσαρε και ο Μέσι χρίστηκε σκόρερ για ακόμα ένα ματς στο Champions League.

Λεβερκούζεν (Ρ. Ντουτ): Λένο, Τσόρλουκα (90’ Ντα Κόστα), Κάντλετς, Σβάαμπ, Φρίντριχ, Ράιναρντς, Κάστρο (90’ Μπελαράμπι), Μπέντερ, Ρόλφες (77’ Κίσλινγκ), Σούρλε, Ρενάτο Αουγκούστο

Στον πάγκο: Γιελντέλ, Οζίπκα, Τόπρακ, Ορτέγκα.

Μπαρτσελόνα (Π. Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Αμπιντάλ, Πουγιόλ, Μασκεράνο, Αντριάνο (68’ Πέδρο), Μπουσκέτς, Ινιέστα (61’ Τιάγκο), Μέσι, Φάμπρεγκας, Σάντσες (86’ Κουένκα)

Στον πάγκο: Πίντο, Μπαρτρά, Ντος Σάντος, Ρομπέρτο.

Πηγή: sportfm.gr