Στο «ψυγείο» το νομοσχέδιο περί ναρκωτικών

«Να πάρουν την ευθύνη οι πολιτικοί αρχηγοί. Ή συμφωνούν και φέρνουμε το νομοσχέδιο περί ναρκωτικών στην Ολομέλεια ή εγώ δεν θα πάρω την ευθύνη», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στην Βουλή.

Επισήμανε μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, ότι ο ίδιος θα επιμείνει στην ψήφισή του, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, τα οποία......
έχουν ζητήσει την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου πριν έλθει στην Ολομέλεια. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αν δεν δοθεί «πράσινο φως» από τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, δεν θα το φέρει.

Ετσι, όπως όλα δείχνουν, το νομοσχέδιο μπαίνει στον «πάγο» -μέχρι νεωτέρας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος δεν έκρυψε την δυσφορία του για την στάση που τήρησαν τα κόμματα αποχωρώντας από την συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την συνοχή της κυβέρνησης, διευκρίνισε, σε ότι αφορά το νομοθέτημα για τα ναρκωτικά, ότι «αν δεν υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και δεν πάρω το ΄΄πράσινο φως΄΄ από τον Πρωθυπουργό, δεν θα το φέρω στην Ολομέλεια, διότι δεν θέλω να ξαναδώ αυτή την εικόνα που είδα στην Βουλή».
Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι ο κ. Γ. Καρατζαφέρης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το κόμμα του από την κυβέρνηση στην περίπτωση που επιμείνει ο κ. Παπαϊωάννου.