«Προσωρινές οι όποιες δημοσκοπικές απώλειες για τη ΝΔ»

Προσωρινές θα είναι οι όποιες δημοσκοπικές απώλειες μπορεί να υπάρξουν για τη ΝΔ από τις πρόσφατες εξελίξεις και τις διαγραφές των βουλευτών, εκτιμά ο Κώστας Τζαβάρας. Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, εκτιμά πως οι όποιες απώλειες θα αναπληρωθούν και θα υπερκερασθούν από την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος, ενώ τονίζει πως δεν υπήρχε καμία άλλη βιώσιμη εναλλακτική λύση από την υπερψηφιση της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων....


Ο ίδιος παραδέχεται πως προβληματίστηκε για τη στάση που θα κρατούσε κατά την ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής στη Βουλή, τονίζει όμως πως η αρνητική ψήφος θα οδηγούσε τη χώρα στην κατάρρευση, ενώ «η θετική ψήφος, από την άλλη πλευρά, οδηγούσε μεν σε μία αμφίβολη σωτηρία, αλλά είχε υπέρ της το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι θα κερδίζαμε χρόνο πολύτιμο, εντός του οποίου θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε τα πράγματα σε μία διαφορετική εξέλιξη».

Οσον αφορά στην κλοπή των αρχαιοτήτων από την Αρχαία Ολυμπία ο βουλευτής Ηλείας, επισημαίνει ότι η βαρβαρότητα μπορεί να ξεπηδήσει μέσα από την επιμονή στις περιοριστικές λογικές της λιτότητας και της δυστυχίας που απειλούν την κοινωνική συνοχή και τονίζει την ανάγκη να προστατεύουμε τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος που απαιτείται.

«Ο τόπος μας διαθέτει μη ανταλλάξιμα πλούτη που έχουν πολλαπλάσια οικονομική αξία και απ' αυτό ακόμα το δημόσιο χρέος που σήμερα μας ταλαιπωρεί» δηλώνει ο κ. Τζαβάρας, καλώντας τους εταίρους να μας αναγνωρίσουν τουλάχιστον ότι είμαστε οι θεματοφύλακες των μνημείων ενός πολιτισμού που εξακολουθεί ακόμα να τροφοδοτεί την ευρωπαϊκή ενοποίηση με ιδέες και με αξίες. «Ποτέ δεν τους ζητήσαμε να εξαργυρώσουμε την προσφορά μας αυτή, θεωρώ όμως ότι έχουν την υποχρέωση να την αναγνωρίζουν και να τη σέβονται» υπογραμμίζει ο κ. Τζαβάρας.