Α. Σαμαράς προς Ε. Βενιζέλο:«Ποιος είσαι εσύ που μιλάς;»

Η ένταση στην χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν εμφανής από τα πρώτα κιόλας λεπτά με τον Γ. Καρατζαφέρη να δηλώνει ότι αδυνατεί να τοποθετηθεί σε ένα κείμενο με μέτρα ανεπεξέργαστα και «ατάκτως ειρημμένα».

Η ένταση μεταβλήθηκε σε ρήξη αρκετές φορές και κορυφώθηκε όταν ο Ε. Βενιζέλος που επέμενε ότι δεν μπορεί να μπει θέμα διαπραγμάτευσης συντάξεων ,ούτε καν επικουρικών λέγοντας στρεφόμενος προς τον Α. Σαμαρά:...
«με τις εμμονές σου στις συντάξεις βάζεις την χώρα στην χρεοκοπία», για να του απαντήσει ο Α. Σαμαράς με έντονο ύφος: «ποιος είσαι εσύ που μιλάς; Με την διαπραγμάτευση που κάνεις δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Είδαμε τι έχεις κάνει. Τι είναι αυτά που κάνεις;».

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο κ. Παπαδήμος λέγοντας: «Κύριε αντιπρόεδρε, σας παρακαλώ αφήστε μας μόνους». Και δεν ήταν η μόνη στιγμή μεγάλης έντασης. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο Λ. Παπαδήμος αναγκάστηκε αρκετές φορές να διακόψει τον έντονο διάλογο μεταξύ Α. Σαμαρά και Γ. Παπανδρέου .

Ο Α. Σαμαράς επέμεινε συνεπικουρούμενος από τον Γ. Καρατζεφέρη ότι οι συντάξεις είναι το σημείο χ για την ανοχή και αντοχή του κόσμου και μια δραστική μείωση τους φέρνει προ των πυλών την κοινωνική έκρηξη.