Ηλιθίων συνέχεια.

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Κύριοι εκπρόσωποι  της τρόικας, κατ αρχή να σας ευχαριστήσουμε για τις απεγνωσμένες προσπάθειες που επί δύο και πλέον χρόνια τώρα καταβάλετε για να μας «σώσετε» τόσο εσείς όσο και το ΠΑΣΟΚ  από τη χρεοκοπία, αν και νομίζουμε ότι περισσότερο κόπτεστε για τον τρόπο που θα επινοήσετε, και τα μέτρα που θα επιβάλλετε, προκειμένου να.........
διαγουμίσετε αυτό τον τόπο για να τον παραδώσετε στα αφεντικά σας πλούσιο μεν, χρεοκοπημένο δε.
Πλούσιο από κρατική περιουσία και φυσικό πλούτο, χρεοκοπημένο δε στο ανθρώπινο δυναμικό της, έρμαιο στις ορέξεις των «στοργικών» τοκογλύφων που με παρρησία υπηρετείτε.
Δεν γνωρίζουμε με τι περγαμηνές γνώσεων σας έχουν προικίσει ή τι οδηγίες έχετε εκφρασμένες σε «απόρρητα» ή «διαβαθμισμένα» έγγραφα, όμως όλοι εμείς που δεχόμαστε τις «υπηρεσίες» σας έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφιβάλλουμε για την αποτελεσματικότητα σας και για τις προθέσεις σας.
Αν δε δουλεύατε σε μια σοβαρή ιδιωτική επιχείρηση σίγουρα θα είχατε απολυθεί και θα σας είχαν ασκηθεί και ποινικές διώξεις.
Είναι γεγονός ότι τα μέτρα που προτείνετε και επιβάλλετε να εφαρμόσει η άβουλη και ανάξια σε κυβερνητικό έργο κυβέρνηση της χώρας, όπως και εσείς διαπιστώνετε, δεν φέρνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά ακριβώς τα αντίθετα και παρόλα αυτά εσείς επιμένετε στην ίδια αναποτελεσματική συνταγή με απαίτηση για λήψη νέων μέτρων το ίδιο αναποτελεσματικών.
Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ μας ότι το νέο μνημόνιο που μας δωρίζετε για να σωθούμε (πάλι) προβλέπει την απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων καυσίμων καθώς και την μείωση της ελάχιστης απόστασης μεταξύ των.
 Με τις όποιες αλλαγές που απαιτεί το μνημόνιο αναμένεται –λέει- να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα στην αγορά, και θα  επιτραπεί σε πολίτες της  ΕΟΚ να ανοίξουν πρατήρια υγρών καυσίμων στην Ελλάδα.
Αλήθεια πιστεύετε ότι το πρόβλημα στη χώρα είναι ο μικρός αριθμός πρατηρίων;;
Γνωρίζετε τον αριθμό των πρατηρίων που έκλεισαν μετά τα μέτρα τα δικά σας που επιβάλατε και στράγγιξαν τις τσέπες των πολιτών και κατά συνέπεια την αγοραστική τους δύναμη;
Δηλαδή τώρα είναι ευκαιρία να γίνουν «επενδύσεις» σε ένα ξοφλημένο τομέα;
Και νομίζετε ανθρωπάκια της κακιάς ώρας ανίδεοι και άχρηστοι λογιστές ότι  αν δω εγώ στο δρόμο μου πρατήριο ευρωπαίου ιδιοκτήτη θα τρέξω να τον προτιμήσω και να «φουλάρω» αντί να προτιμήσω τον πατριώτη και συμπάσχοντα  συνάνθρωπό μου;;
Αλήθεια μυαλό κουβαλάτε στο ακατοίκητό σας ή πίτουρα;;
Όπως το ίδιο κάνω και τώρα που έχω αποκλείσει από τις αγορές μου κάθε τι ξένο που μπορώ να αποφύγω.
Προτιμώ λοιπόν τα ζυμαρικά Μέλισσα ή Μίσκο, από τα BARILLA ή LIDL, την μπύρα μου ΒΕΡΓΙΝΑ, τα τυριά μου ελληνικά και το γάλα μου ΟΛΥΜΠΟΣ.
Μπορεί η πολιτικοί μου να μη θέλουν ή να μη μπορούν λόγω ΕΕ να δώσουν οδηγίες και να μποϋκοτάρουν τα προϊόντα της, εγώ έχω όμως  το αναφαίρετο δικαίωμα να προτιμώ τα προϊόντα ελληνικών παραγωγών ώστε να αυξήσουν την παραγωγή και να δώσουν δουλειά σε συμπολίτες μου, από να χρηματοδοτώ ξένα συμφέροντα που κάθε μήνα στέλνουν τις εισπράξεις τους στη «μαμά» εταιρεία στη Γαλλία, την Ολλανδία ή στη Γερμανία.
Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω αμυνόμενος στα όρνια που προσπαθούν να μας ρουφήξουν το αίμα.
Όπως έχω και κάθε δικαίωμα να αμφιβάλλω και να δυσπιστώ στις προθέσεις σας ότι ήρθατε εδώ για να επιβάλλετε μέτρα σωτηρίας.
Γιατί αν συνέβαινε αυτό, θα είχατε συστήσει στην κυβέρνηση την μείωση των μισθών και την κατάργηση των συντάξεων των βουλευτών, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η «σύνταξη» είναι ανταποδοτικός θεσμός, δηλαδή πληρώνεις τώρα και για σαράντα χρόνια (από τους περισσότερους πολίτες) για να εισπράξεις μετά την σύνταξη που σου αναλογεί.
Οι βο(υ)λευτές μας πόσες εισφορές και για πόσο χρονικό διάστημα «πληρώνουν» για να εισπράξουν εφάπαξ και βουλευτική σύνταξη και μάλιστα πλουσιοπάροχη;
Γιατί δεν απαιτείτε την πλήρη κατάργηση των κομματικών επιδοτήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό;;
Γιατί δεν ελέγχετε και δεν πιέζετε για την πάταξη της φοροδιαφυγής; Είναι αρκετό να κυκλοφορούν λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και των ταμείων και να εξαντλείται εκεί η απαίτηση του κράτους;; Με τα χρωστούμενα τι γίνεται; Πότε θα εισπραχθούν;;
Γιατί να είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι τα μόνιμα θύματα των αρπακτικών σας ορέξεων;;
Καταλάβατε τώρα γιατί η ανικανότητά σας είναι εφάμιλλη με αυτή των πολιτικών μας;;;;;;;;;;



Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα όσα συμβαίνουν γύρω μας, κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας πατώντας εδώ