«Ο λαός απαιτεί να πάει ένας πο*στης φυλακή», κι αυτοί μάντρωσαν το Λάκη

 Γράφει ο Αλέξης Πολίτης

 Θεέ μου δώσε μου κουράγιο. Για να ακριβολογώ δώσε μου κι άλλο κουράγιο. Και δεν μιλάω για τα νέα μέτρα λιτότητας που ψήφισαν οι 199 σωτήρες τις προάλλες, που να μας κόβεις ευρώπουλα από τα ήδη πετσοκομμένα μισθά μας και να τους δίνεις χρόνια. Ούτε για το γεγονός ότι οι παιδικοί μου φίλοι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους, κι ο ένας μετά τον.......
άλλον σπεύδουν να ανανεώσουν το διαβατήριό τους, ώστε να την κάνουν με ελαφρά ως άλλοι γκασταρμπάιτερς για τα ξένα.
Για άλλο λόγο σε καλώ Θεέ μου. Ήρθε η κρίση βλέπεις και οι μάσκες όλων έπεσαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Η υποψία ότι ζούμε στην πιο όμορφη αισθητικά, αλλά και την πιο διαβρωμένη ηθικά χώρα στον κόσμο, έγινε σιγουριά και οι ενδείξεις αποδείξεις. Και αυτό δεν μπορώ να το αντέξω. Ξέμεινα από δυνάμεις και καλοπιστία.
Στο όνομα της προστασίας του κοινωνικού συνόλου και του κολασμού των αδικημάτων η αστυνομία μόνο στις πόρτες μας δεν κρέμασε τις φωτογραφίες και τα ΑΜΚΑ των συλληφθέντων από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είμαι αντίθετος με τη δημόσια διαπόμπευση όσων αποδεδειγμένα διέπραξαν κακουργηματικές πράξεις. Κάθε άλλο. «Η αλεπού όταν τρώει τα ξυράφια χαίρεται, όταν τα αφοδεύει καλά να πάθει και κλαίει» έλεγε ο λυκειάρχης μας και θα συμφωνήσω.
Έχω όμως μια σοβαρή ένσταση να κάνω. Με την ίδια λογική έπρεπε ήδη να γνωρίζουμε το ονοματάκι του βο(υ)λευτή που φυγάδευσε το εκατομμυριάκι στα εξωτερικά. Κι όχι που μου το κρατάτε επτασφράγιστο μυστικό με τη δικαιολογία ότι δεν πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα. Η άθλια αυτή ιστορία δεν προέκυψε ως άλλος ένας μνημονιακός αστικός μύθος. Την ξεσκέπασε η ίδια η αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος. Που αν κρίνω από το όνομά της δεν πρέπει να ασχολείται με τις πιο νόμιμες και διάφανες υποθέσεις του κόσμου. Τουναντίον…
Δώστε το όνομα στο λαό αγαπητοί 300. Γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και ο χείμαρρος της αγανάκτισης και των ανατροπών που έρχεται δεν θα εξαιρέσει κανένα. Αν επιμείνετε σε αυτές τις απαίσιες παλαιοκομματικές αλληλοσυγκαλύψεις, το κίνημα των αγανακτισμένων που περικύκλωνε κάποτε τη Βουλή, δεν θα αργήσει σύντομα να μετατραπεί σε τσουνάμι εξοργισμένων. Κι όταν το πρόβατο θυμώνει, είναι χειρότερο από λύκος, λένε στη Γαλλία. Αποφασίστε: Ή η δικαιοσύνη είναι τυφλή και όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο ή απλά λέμε που και που καμιά μαλακία για να περνά η ώρα.
Και μιας και ανέφερα τη Γαλλία να προσθέσω εδώ, ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος ο φταίχτης πάντα τιμωρείται και ο κατηγορούμενος κρατείται. Πονάει το μυαλό μας να βλέπουμε τον μέχρι πρότινος παντοδύναμο Στρος Καν να προφυλακίζεται για μαστροπεία, και τους εγχώριους μαστροπούς να πετούν χαρταετό στις βίλες τους στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Τα νεύρα μας είναι κρόσσια και οι επιλογές ποταπές. Όπως πάμε ή μάλλον όπως μας πάτε, η πολυσυζητημένη διαφήμιση ουίσκυ με μότο keepwalkinggreece θα αποκτήσει μια διαφορετική, εναλλακτική και καθόλα κυνική και ρεαλιστική σημειολογία. Θα το ρίξουμε όλοι στο αλκοόλ, να πιούμε να ξεχάσουμε ότι δεν έχουμε πια δουλειά, λεφτά να ζήσουμε τα παιδιά μας και κυρίως αξιοπρέπεια και ελπίδα.
Θα πιούμε να ξεχάσουμε τις κωλοτούμπες του Σαμαρά, τους Beatles του Καρατζαφέρη, τις αστειότητες της πολιτικής ΓΑΠ και τις ανυπόφορες λεκτικές ντρίπλες του Βενιζέλου, που σε σφάζει με το μπαμπάκι και του λες κι ευχαριστώ.
Ο Βαγγέλης ειδικά πάντα «το είχε». Ο εκνευριστικά επιδέξιος χειρισμός της ελληνικής ήταν ανέκαθεν το δυνατό του σημείο. Θα μπορούσε να κάνει λαμπρή καριέρα ως ασφαλιστής ή ως πλασιέ τηλεμάρκετινγκ. Αν ήμουν καθηγητής του στην έκθεση θα έσκιζα τα πτυχία μου, θα υπέβαλα παραίτηση και θα έπαιζα για πάντα ακορντεόν στην Ερμού. Σε ένα ακόμη λογυδριακό ρεσιτάλ του στο δελτίο ειδήσεων του Mega σχολίασε την άρνηση των κομμάτων της αριστεράς να συμπλεύσουν με την μνημονιακή πολιτική, ωστόσο υπέπεσε σε σοβαρό φάουλ. «Στην Ελλάδα υπάρχει» είπε «εξουθενωτική πολυφωνία» προτάσσοντας τη δική του θεώρηση για τη δημοκρατία και τους θεσμούς της…
Για να κλείσω το κείμενο τούτο, αγαπητοί 300 απευθύνομαι σε σας: Σταματήστε να παριστάνετε τους κινέζους, να ερμηνεύετε τα πάντα κατά το δοκούν ή να το παίζετε χαζοί. Όταν ένας ολόκληρος κακοποιημένος λαός απαιτεί να δει επιτέλους κάποιον «πούστη» στη φυλακή, για να ικανοποιηθεί το ρημάδι το περί δικαίου αίσθημα, δεν κυριολεκτεί και φυσικά δεν εννοεί κανένα μόδιστρο Λάκη ρε μπαγάσες.
*Ο Αλέξης Πολίτης είναι ιατρός του Ε.Τ.Α.Α. στη Λάρισα και σύντομα θα ξεκινήσει την ειδίκευσή του στην πνευμονολογία – φυματιολογία.