«Πόλεμος» σχολίων στο Facebook του Χρυσοχοΐδη!

Η κυνική δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος παραδέχθηκε στην πρωινή εκπομπή των Λυριτζή-Οικόμου στον ΣΚΑΙ ότι «δεν διάβασε το μνημόνιο», προκάλεσε πολλά σχόλια στο Twitter.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης θέλοντας να δώσει μια απάντηση, προσπάθησε να δικαιολογηθεί, με νέο κυνικότατο σχόλιο στο Facebook, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι δεν ασχολήθηκε ''όχι με το κείμενο, αλλά ούτε και με τις διαδικασίες της δήθεν διαπραγμάτευσης'':..

''Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να επιβεβαιώσω τη στάση μου. Ναι, επαναλαμβάνω ότι το μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα, όχι με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της δήθεν διαπραγμάτευσης. Το θεωρώ από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής μου διαδρομής. Γιατί δεν εκτίμησα σωστά την κρισιμότητα των στιγμών και απορροφήθηκα με το μερικό, το έργο μου σαν υπουργός, αντί να ασχοληθώ με το μείζον, την ευθύνη μου σαν μέλος της ηγεσίας της χώρας.

 Το είπα για να τονίσω το πόσο όλοι μας χρειάζεται να αλλάξουμε. Είχαμε μάθει να εμπιστευόμαστε τον κάθε αρχηγό, πρωθυπουργό. Και στη Βουλή να ψηφίζουμε και στη διακυβέρνηση να συναινούμε. Αυτοί οι καιροί πέρασαν και το μοντέλο εξαντλήθηκε. Χρειάζεται συλλογικότητα, ατομική ευθύνη και συνεισφορά. Οι βουλευτές αντέδρασαν στην πρόταση Πετσάλνικου και έσωσαν τη χώρα. Μακάρι να το είχα κάνει, μακάρι να το είχαμε κάνει και για το μνημόνιο. Σε αυτές τις στιγμές ο τόπος χρειάζεται καθαρά λόγια και γενναία αυτοκριτική. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε ηγεσίες και θα βοηθήσουμε την πατρίδα.''
Οι χρήστες στο Facebook αντέδρασαν ωστόσο άμεσα σχολιάζοντας με αρνητικό τρόπο τόσο την απίστευτη ομολογία όσο και τη νέα απάντηση του Υπουργού:

''Το θέμα ειναι κ. Υπουργέ, γιατι έπρεπε να φθάσουμε στο Μνημόνιο?? Μήπως ποτέ δεν πήραν οι πολιτικοί... σοβαρά την πολιτική , και την πατρίδα που λέγεται Ελλάδα ??????''
''To μνημόνιο δεν το διαβάσατε, πώς κάνατε κριτική? Επειδή στην πολιτική θα έπρεπε να υπάρχει και ηθική, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ... Φτάνουν οι δηλώσεις σας, ήρθε και η ώρα των πράξεων...''
'''Αφενός μπράβο για την ευθύτητα και την ειλικρίνεια, αλλά... την υπογραφή μας, την ΨΗΦΟ μας και ..... να προσέχουμε πού τα βάζουμε Μιχάλη μου (το χάλι μου)''

Ξεχώρισε το παρακάτω καταπληκτικό σχόλιο, το οποίο έχει αρκετά περισσότερα likes από την ίδια την απάντηση του Χρυσοχοϊδη:

''Αξιότιμε κύριε υπουργέ, είναι φανερό ότι δεν έχετε συναίσθηση ούτε των πολιτών ευθυνών σας ούτε της έννοιας της πολιτικής ευθύνης γενικότερα.
Αν ήσασταν υπουργός σε μία πραγματικά δημοκρατική κοινωνία, και μόνο για το γεγονός ότι υπερψηφίσατε κάτι τόσο κρίσιμο χωρίς προηγουμένως να το έχετε μελετήσει, ακόμα κι αν αυτό αποδεικνυόταν εκ των υστέρων "καλό" και "επιτυχημένο", θα ήταν επαρκής λόγος προκειμένου να παραιτηθείτε και να αποχωρήσετε από την πολιτική. Ως νέος άνθρωπος, λυπάμαι γιατί στην ελληνική δημοκρατία, οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν τέτοιες δηλώσεις και να μην υφίστανται πολιτικές συνέπειες.

Η γενιά σας πρόδωσε με το χειρότερο τρόπο το όραμα όλων των Ελλήνων πολιτών για μία σύγχρονη δημοκρατία, για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Εύχομαι κάποτε οι φιλελεύθερες και προοδευτικές δυνάμεις αυτής της χώρας να σας στείλουν σπίτι σας και να αναδείξουν πραγματικά ικανούς και άξιους ανθρώπους από τη βάση της κοινωνίας, οι οποίοι θα μπορούν να ασκήσουν πολιτική εξουσία, με τρόπο που να τιμούν τους ανθρώπους που τους εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.
Πιστεύω πραγματικά ότι η βασική αιτία που μετά από τρεις δεκαετίες κεντροαριστερής διακυβέρνησης, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να εκσυγχρονιστεί, είναι γιατί στο πολιτικό μας σύστημα κυριαρχούν νοοτροπίες όπως η δική σας. Να είστε καλά.''

mediagate.gr