Από το... Ισραήλ έρχεται η ανάπτυξη στη Μαγνησία

Σε πολύ θερμό κλίμα όπου τέθηκαν οι βάσεις για συνεργασία σε τομείς όπως ο τουρισμός και η βιομηχανία, ο αγροτικός τομέας αλλά και ο πολιτισμός μεταξύ Μαγνησίας και Ισραήλ σηματοδότησε η βραδινή επίσκεψη Ισραηλινής αποστολής στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Την ξένη αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Άβι Ραμπίνοβιτς, διευθύνων σύμβουλος του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Ισραήλ για τις διεθνείς σχέσεις...
, Ντοβ Λιτβίνοφ περιφερειάρχης της περιοχής Ταμάρ του Ισραήλ, η Λίατ Κορέν, διευθύντρια του Οργανωτικού Τομέα Οικονομικών και Βιομηχανία της περιοχής Ταμάρ και Μίρι Ραμπίνοβιτς, εκπαιδευτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Στη συνάντηση που προηγήθηκε της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος της Ισραηλινής Κυβέρνησης Άμπι Ραμπίνοβιτς επισήμανε ότι για τη χώρα του η συνεργασία με την Ελλάδα είναι θέμα ύψιστης προτεραιότητας, καθώς αποτελεί την πύλη στη Μεσόγειο.

Και κατ’ επέκταση, πρόσθεσε, προς την Ευρώπη και ότι η Κυβέρνηση του δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη περιφερειακών συνεργασιών με την Ελλάδα. «Μαζί μπορούμε να σκαρφαλώσουμε και ξεπερνώντας τα δύσκολα να φτάσουμε ψηλά» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ραμπίνοβιτς.

Υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους από το Ισραήλ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης επισήμανε ότι το Επιμελητήριο, σκοπεύει να βάλει το δικό του λιθαράκι, εγκαινιάζοντας μία νέα συνεργασία σε τομείς όπως ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός και ο πολιτισμό που στην συγκεκριμένη περιοχή, όπως εξήγησε, αποτελούν τη «βαριά βιομηχανία». Αναφορά έκανε και στον τομέα της ανακύκλωσης που τα τελευταία χρόνια, όπως είπε, και στην περιοχή έχει αποκτήσει σημαντικά ερείσματα στο πλαίσιο μίας στρατηγικής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας  πατώντας εδώ.