Ανω κάτω στο ΠαΣοΚ για τις τράπεζες

Καυτό θέμα για τους βουλευτές και την ηγεσία του ΠαΣοΚ αποτελεί η τελική φόρμουλα που θα επιλεγεί για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ανταλλαγή των ομολόγων και τη δανειακή σύμβαση.
Τελική εικόνα για το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας δεν έχει ........διαμορφωθεί ακόμη και ενόψει αυτής της διαδικασίας οι βουλευτές του ΠαΣοΚ βρίσκονται σε μεγάλη αναταραχή.
Οι περισσότεροι από αυτούς σημειώνουν από την Παρασκευή το πρωί ότι η Βουλή έχει ήδη ψηφίσει πως η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει με κοινές μετοχές, κάτι που σε κάποιες περιπτώσεις θα σημάνει πως οι τράπεζες θα πρέπει να κρατικοποιηθούν, εν συνεχεία να εξυγιανθούν και σε επόμενο στάδιο να επανιδιωτικοποιηθούν, με τους ενδιαφερόμενους για την απόκτησή τους να πρέπει να καταβάλλουν το απαιτούμενο τίμημα.
Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει σε ομιλίες του και δημόσιες τοποθετήσεις χαράξει κόκκινη γραμμή στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές (δηλαδή κρατικοποίηση των τραπεζών), ενώ και ο κ. Ευ. Βενιζέλος έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένως ότι η διαδικασία θα γίνει με κοινές μετοχές. Πέραν αυτών, η Βουλή έχει ψηφίσει υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής από το προηγούμενο καλοκαίρι.

Θα κληθούν να αλλάξουν τις αποφάσεις του καλοκαιριού;
Στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με συμμετοχή των κκ. Παπανδρέου και Βενιζέλου έγινε σχετική συζήτηση, αποφασίστηκε όμως να τηρηθεί στάση αναμονής έως ότου αποσαφηνιστεί τι θα προβλέπει η συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τις αμέσως επόμενες ημέρες, ώσπου το ΠαΣοΚ να τοποθετηθεί για το θέμα. Θα προηγηθεί και συνάντηση του κ. Παπανδρέου με την τρόικα τις επόμενες ημέρες.