Βίντεο με τους χούλιγκαν να μεταφέρουν πολεμοφόδια από το «Γ. Καραϊσκάκης» πριν την επίθεση στου Ρέντη


 Στο φως της δημοσιότητας έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει τους χούλιγκαν να μεταφέρουν πολεμοφόδια από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη όπου προκάλεσαν επεισόδια και τραυμάτισαν θανάσιμα τον αστυνομικό των ΜΑΤ Γιώργο Λυγγερίδη.

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας αναφέρεται ότι οι χούλιγκαν συγκεντρώθηκαν έξω από τη θύρα VIP του γηπέδου του Ολυμπιακού και αφού φόρτωσαν τα οχήματά τους με πολεμοφόδια, έπειτα κινήθηκαν προς το γήπεδο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.: «Λίγη ώρα πριν γίνει η επίθεση στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη σε διμοιρία των ΜΑΤ 35-40 περίπου άτομα, τα οποία επέβαιναν σε 10-15 περίπου μοτοσυκλέτες και 4 αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν έμπροσθεν της θύρας των επισήμων (VIP) του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης”. Αφού τοποθέτησαν τα “πολεμοφόδια” εντός των αυτοκινήτων, σχημάτισαν κομβόι “προστατεύοντας” – συνοδεύοντας, οι μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα και κινήθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα με προορισμό το “Μελίνα Μερκούρη”», σημειώνεται στο διαβιβαστικό που περιγράφει τις κινήσεις των χούλιγκανς.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. συνδέει την εγκληματική οργάνωση με τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συγκεκριμένα αναφέρει στο διαβιβαστικό: «Ωστόσο από την λεπτομερή εξέταση και εκτίμηση του συγκεντρωθέντος αποδεικτικού υλικού προκύπτει ότι εκτός από την εμφανή ηγεσία, δεν μπορεί να αποκλεισθεί η εγκληματική οργάνωση να διευθύνεται, συγκεκαλυμμένα και σε ανώτατο επίπεδο, από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ποδοσφαιρικής ομάδας) και του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» (Ο.Σ.Φ.Π.)., χωρίς τη συμμετοχή και την «υψηλή προστασία» των οποίων, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε άλλως θα είχε πολύ περιορισμένο εύρος και δράση».