Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του Γκρούεφσκι για την ένταξη της ΠΓΔΜ

Η στασιμότητα στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένταξη οφείλεται κυρίως σε «απερίσκεπτες ενέργειες του πρωθυπουργού της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι έναντι της Ελλάδας», εκτίμησε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

«Να υπενθυμίσω ότι μέχρι τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, η Μακεδονία, με βάση την Ενδιάμεση Συμφωνία, προχωρούσε δίχως κανένα εμπόδιο στη διαδικασία ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης...
 Όλη αυτή την περίοδο είχαμε την συμπάθεια μεγάλου αριθμού χωρών-μελών μεγάλης επιρροής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Θεωρούσαν ότι οι ελληνικές θέσεις είναι ανορθολογικές έναντι της Μακεδονίας, η οποία χαρακτηριζόταν ως εποικοδομητική και αδικημένη. Η ανατροπή αυτής της εικόνας συνέβη μετά τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε Μέγας Αλέξανδρος» ανέφερε ο κ. Τσερβένκοφσκι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Κάπιταλ» των Σκοπίων.

Ο αρχηγός του SDSM σημείωσε ότι ο κ. Γκρούεφσκι, στην ουσία, δεν επιθυμεί την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. «Θα ασκούσε μια κυβέρνηση που ειλικρινά έχει ως ύψιστη προτεραιότητά της την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ μια τέτοια πολιτική;», διερωτήθηκε.

Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας  πατώντας εδώ.