Πρός Αξιότιμο Τέως Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου και τους ομοτράπεζους συνδιεκδικητές της Αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ

 Γράφει ο Αθανάσιος Μαλιγκούδης

  κ   Πρόεδρε
           Συνήλθε  το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με θέμα πρόταση ή προτάσεις για τις υποψηφιότητες μελών του κινήματος σχετικά με την αρχηγία αυτού. Μέχρι στιγμής υπάρχει η δικής σας πρόταση για δυαρχία στην ηγεσία και οι προβαλλόμενες  θέσεις πολλών μελών για υποψηφιότητα .
         Όλες θα αξιολογηθούν. Θα αξιολογηθούν με πολλά κριτήρια .Την αναγκαιότητα
της αλλαγής ηγεσίας, την ανάγκη επαρκούς εκπροσώπησης του κινήματος στην Κυβέρνηση  συνεργασίας, στις διαβουλεύσεις με την ΤΡΟΙΚΑ και του PSI αλλά και των θέσεων –προτάσεων  για τις μέλλουσες να .......
ακολουθήσουν Εθνικές Εκλογές. Σκέψεις και προβληματισμός διακατέχει όλους. Σκέψεις για την κατάσταση που έχει περιέλθει  η χώρα και η οικονομική καχεξία των πολιτών. Σχεδόν 1.000.000 συνάνθρωποι μας είναι άνεργοι ,550.000 άτομα δεν έχουν κανένα πόρο ζωής, 2.500.000 οικογένειες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 180.000 καταστήματα και μικροεπιχειρήσεις έχουν κλείσει, οι απολύσεις εργαζομένων είναι σε ημερήσια διάταξη, 1.500 άτομα κάθε ημέρα οδηγούνται στην ανεργία, οι φοροδιαφεύγοντες πολλαπλασιάζονται, οι δήθεν συλλαμβανόμενοι το πρωί  αφήνονται το μεσημέρι ελεύθεροι , οι έχοντες και κατέχοντες συνεχίζουν την εκροή χρημάτων – καταθέσεων στην Ελβετία ή αλλού, πολλοί από αυτούς ίσως είναι και πολιτικοί, σίγουρα όμως είναι παρανόμως  πλουτήσαντες.
    Οργή και αντιπάθεια διακατέχει όλον τον Ελληνικό Λαό. Ιδιαίτερα  τους νέους που δεν βλέπουν να έχουν κανένα μέλλον σε αυτήν την χώρα. Σπουδές με κόστος των γονιών με κόπο των παιδιών είναι χωρίς αντίκρισμα, οι νέοι έγιναν εργαζόμενοι με 400 ευρώ αν βρουν κάτι υποαπασχολούμενοι, με εργασία 2 ή 3 ημερών την εβδομάδα 3 ή 4 ωρών την ημέρα, φεύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας. Και πως να μην έχουν οργή αλλά και μίσος κατά των πολιτικών, κάθε κόμματος ιδιαίτερα εναντίον των δύο μεγάλων που αφενός μας έφεραν στην κατάσταση αυτήν, αφετέρου δεν έκαναν και τίποτα απολύτως αυτά τα δύο χρόνια, αφετέρου κάνουν κάθε τι για να χειροτερέψει η κατάσταση ακόμη περισσότερο. Ανίκανοι, άχρηστοι, κλέφτες, τεμπέληδες, τιποτένιοι μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Και πως να μην είναι. Αφού σαν πρότυπο είχαν τον εθνικό ήρωα της χώρας τον καραγκιόζη. Ας με συγχωρήσει ο αείμνηστος Σπαθάρης, που δίδασκε στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους, με τα λόγια του και τις φιγούρες. Δεν κατάλαβαν φαίνεται τίποτα από τα έργα του, πήραν μόνο αυτό που τους βόλευε, άλλωστε βολευτές  είναι, κοιτούσε  μόνο το πώς να κοροϊδέψει  τον μπάρμπα του, τον μπάρμπα  Γιώργο, τον Χατζηαβάτη, τον Νιόνιο, να τους κλέψει και μάθαινε στα παιδιά του, τα κολλητήρια να κάνουν το ίδιο. Έτσι έκαναν και αυτοί. Κορόιδεψαν και έκλεψαν τον Ελληνικό Λαό. Το χαμόγελο από τον Έλληνα χάθηκε. Παντού όπου γυρίσεις το βλέμμα  βλέπεις ανθρώπους σκυθρωπούς, πρόσωπα προβληματισμένα. Τα συσσίτια στις εκκλησίες και στους Δήμους αυξάνονται και σε αριθμό και σε ανθρώπους, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται.
   Οι αντιδράσεις των πολιτών καθημερινά πληθαίνουν, συχνά βίαιες ενίοτε λεχτικές με ύβρεις ή και εκσφενδόνιση αντικειμένων π.χ. γιαουρτιών, ντοματών, αυγών, είναι συνηθισμένο φαινόμενο, πολύ σύντομα  όμως αυτά θα σταματήσουν γιατί κοστίζουν και αντ’ αυτών ίσως ακολουθήσει τίποτα χειρότερο. Προχθές ακόμη είχαμε προπηλακισμούς  βουλευτών σε εστιατόριο –μπαράκι στην Αθήνα . Θυμάστε βεβαίως  τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς κατά την διάρκεια των μηνών που προηγήθηκαν σε συναθροίσεις, ομιλίες εξόδους βουλευτών ή υπουργών. Και συνεχίζετε την ίδια πορεία χωρίς ίχνος ντροπής οι περισσότεροι αν όχι όλοι.  Παιδιαρίζετε και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η καρέκλα σας. Καταλάβετε κάτι, βουλιάξατε, δεν σας παίρνει άλλο, κάντε κάτι γρήγορα. Το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε 160 βουλευτές στις προηγούμενες εκλογές, τώρα δεν θα εκλέξει ούτε 60 και με το ζόρι, αν όχι 30 με τα ποσοστά που δείχνουν  οι δημοσκοπήσεις.
    Εκλέξτε γρήγορα νέο αρχηγό του κόμματος άμεσα από την βάση και όχι τον Μάρτιο, όπως σαν φωστήρες αποφασίσατε  και προσπαθήστε να εξευμενίστε τον Λαό, ζητώντας συγνώμη, κάνοντας μία πρόταση νόμου με έξι άρθρα μόνο τα εξής:   Άρθρο 1ον ο αριθμός των βουλευτών από την επόμενη Βουλή μειώνεται σε 200 (το προβλέπει άλλωστε και το Σύνταγμα), Άρθρο 2ον αναστέλλεται η καταβολή για τα επόμενα 3 τουλάχιστον χρόνια και πάντως όχι πριν από 31/12/2016 κατά 50% οι πάσης μορφής οικονομικές χορηγίες στους εκλεγμένους εκπροσώπους του Λαού (βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους κ.λ.π. και στους πάσης μορφής όμοια αμειβόμενους π.χ. συμβούλους, γενικούς γραμματείς, διοικητές, υποδιοικητές Οργανισμών, ΔΕΚΟ,  κ.λ.π.), Άρθρο 3ον περικόπτονται τα πάσης μορφής χορηγηθέντα προνόμια  (αυτοκίνητα, γυμναστήρια, ατέλειες , μετακινήσεις  κ.λ.π., γραφεία πλην ενός για την Αθήνα και ένα για την επαρχεία), Άρθρο 4ον σταματάει         η χορήγηση κάθε χρηματοδότησης των κομμάτων και η λειτουργία των να  γίνεται μόνο από ιδιωτικές χορηγίες που Δημόσια να ανακοινώνονται, Άρθρο5ον η συνταξιοδότηση των βουλευτών –υπουργών κ.λ.π .επιτρέπεται να γίνεται μόνο από ένα ασφαλιστικό φορέα και αφού συμπληρώσουν πλήρη οκταετία (δύο εκλογές στη θέση χωρίς να έχουν δικαίωμα τρίτης υποψηφιότητας) όταν ο χρόνος συνταξιοδότησης το επιτρέπει, Άρθρο 6ον επιβάλλεται η δημοσίευση των περιουσιακών στοιχείων των ασχολούμενων με τα κοινά, ως και  απόδειξη του πόθεν έσχες από ημέρας ενασχόλησης και η τιμωρία των παραβατών (μη αποδεδειγμένα παρουσιάζουν). Κάντε κάτι και μάλιστα γρήγορα. Έχετε την πλειοψηφία αλλά και την υποχρέωση να το κάνετε σαν ελάχιστο φόρος τιμής προς τους ΕΛΛΗΝΕΣ  και την ΕΛΛΑΔΑ .

                                                                                             
                                                                                         Μετά τιμής


                                                                                 Αθανάσιος Μαλιγκούδης