«Οι προκλήσεις της ΠΓΔΜ δεν βοηθούν την καλή γειτονία»

Την πρόθεση της Ελλάδος να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για μία λύση κοινά αποδεκτή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Ο Λουκάς Παπαδήμος υποστήριξε πως «Η Ελλάδα σταθερά επιδιώκει την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση», ενώ αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων σε πολλές περιπτώσεις»...


Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων είναι η επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, σημειώνοντας ότι «οι συνεχιζόμενες προκλήσεις δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Τέλος ο Λουκάς Παπαδήμος είπε πως η Ελλάδα παραμένει «απολύτως σταθερή στις θέσεις της ακόμη και μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης», ενώ εξέφρασε την άποψη πως η χώρα μας είναι σε ετοιμότητα για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων προς επίλυσιν του ζητήματος της ονομασίας «erga omnes» υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.