Η Βουλή να πάρει θέση!

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΟ το σύστημα-το προβλέπει η δημοκρατία. Με τα εξής δύο κόμματα εναλλασσόμενα στην εξουσία.. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, με την ιστορία και την ιδεολογία τους προσαρμοσμένη στα ήθη και «ήθη» των Ελλήνων, στις απαιτήσεις των οπαδών και στο συμφέρον των βουλευτών τους.
ΚΑΠΟΤΕ «τα’ σκιαζε η φοβέρα», αργότερα τραβολογούσαν τη δημοκρατία για να την καμαρώνουμε, σήμερα, ξεχειλωμένη και τον έλληνα να «μην τον σκιάζει φοβέρα καμιά». Το ίδιο και τον πολιτικό, που εξασφάλισε την ατιμωρησία του. Με νόμο και προστατευτικό τείχος, που του επιτρέπει να κινείται σε συνθήκες απόλυτης ελευθερίας. Με τις «αμαρτίες» υπουργών παραγεγραμμένες και τις οικονομίες βουλευτών εξασφαλισμένες στην Ελβετία. Με κωδικούς που αλλάζει σε «ταξίδια αναψυχής» του ........
και χωρίς έγνοιες για ελέγχους και άλλα…χαζά με «πόθεν έσχες» κ. τ. τ.
ΑΥΤΑ, σε περιόδους παχέων αγελάδων (με δανεικά), που δέναν’ τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Σήμερα έπεσε φτώχια, γκρίνια και επίκειται(;) έλεγχος. Για καταθέσεις βουλευτών μας στην Ελβετία και για αποκαλύψεις που τους φέρνουν εφιάλτες. Θορυβήθηκαν οι δημόσιοι άνδρες (και γυναίκες) μας και, κρατώντας την ψυχραιμία τους, ψέλλισαν κάτι για ανοίγματα λογαριασμών που «δεν τους τρομάζουν», γιατί «δεν έχουν κάτι να φοβηθούν». Άλλοι έβγαλαν κορώνες (λέγε με Τζαβάρα) και, πριν αλέκτωρ λαλήσει, έριξαν τούμπα στριφογυριστή.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ακόμα…αντέχει. Πνιγμένο στα προβλήματά του, δεν βρήκε  χρόνο να βγει και να κραυγάσει «όχι, στο άνοιγμα των λογαριασμών». Το’ πε η «Νέα Δημοκρατία» και είναι το ίδιο. Αρνήθηκε το άνοιγμα και η καρδιά των «στελεχών» της πήγε στη θέση της. Αρνείται και προστατεύει(;) τους βουλευτές της-εκλογές έρχονται-και κάνει το χρέος της. Μαθημένοι στην προστασία τους οι πολιτικοί μας, δεν πρόκειται να συμμεριστούν την αγωνία του κόσμου και την οργή του.
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ οι αυριανοί…άρχοντές μας τις αποκαλύψεις και τη δύναμη της αλήθειας. Αύριο θα καταλάβουν θέσεις, θα πιάσουν «δουλειά» και, πεινασμένοι, θα (επι)πίπτουν με τα μούτρα στα παχνιά. Μεθαύριο θα ξανακαταθέτουν στην Ελβετία και πάλι απ’ την αρχή. Θα πλακώσουν πασόκοι «μερακλήδες» και η ιστορία θα συνεχιστεί. Με τους λογαριασμούς  κρυφούς και μυστικούς και την οργή μας διαχεόμενη επί δικαίων και αδίκων. Γιατί, λοιπόν, οι έντιμοι της βουλής δεν τολμούν να ξεσκεπάσουν τους ανέντιμους;