τι είναι τσίπα;

 Ελλην Φορολογούμενος
 
Λέξη σλαβικής, κατά πάσα πιθανότητα, προελεύσεως, που σημαίνει πέτσα, αλλά εναλλακτικά αναφέρεται και στην παχιά κρούστα των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Μεταφορικά αναφέρεται στη ντροπή και την έλλειψη ηθικής συμπεριφοράς, με σημείο αναφοράς τη σεξουαλική ηθική. Ο μη έχων τσίπα -ξετσίπωτος- είναι ο ξεδιάντροπος, ωσάν δεν έχει δέρμα, ο άσεμνος, ο ανήθικος χωρίς κανέναν φραγμό. Η γυναίκα ελευθέριων ηθών συχνάκις αποκαλείται ξετσίπωτη. Αν και υπάρχει και άλλη άποψη που εκπορεύεται από  μια διεθνή φαλλοκρατική συνωμοσία έχει οδηγήσει στην......... ρουτίνα τοποθέτησης ενός τσιπ κατά τη γέννηση των γυναικών, ώστε να παρακολουθούνται και να αποφεύγεται η απάτη εκ μέρους τους και να μην βγάνουνε τα μάτια τους,
 αριστερά και δεξιά σαν τσούλες και για να υπάρχει ένας έλεγχος. Όσες μυημένες παίρνουν χαμπάρι και βγάζουν το τσιπάκι, γυρνάνε αριστερά και δεξιά και βγάνουνε τα μάτια τους και είναι οι λεγόμενες  ξετσίπωτες.
Το ίδια και με τους βουλευταί οι οποίοι άμα δούνε ευκαιρία για κονόμι δεν κωλώνουν και ντουγρού πάνε και το παίρνουνε και είναι και αυτοί ξετσίπωτοι, άσχετα με το τι λένε και καλά,  ότι δεν τα θέλουν....  στο τέλος θα τα πάρουν , έτσι λέει η προφητεία του γέροντα Ανάργυρου της μονής οσίου Λαμογίου του πολιτευτού.