Αρχές του 2012 το νέο Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης

Η θεσμοθέτηση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης στις αρχές του 2012 αποτελεί στόχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης μετά τη συνάντησή του με τα μέλη της νέας διοίκησης του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Σηφουνάκης αναφέρθηκε στους πέντε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς ύψους 1,48 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και χρηματοδοτούνται από πόρους του Πράσινου Ταμείου. Έχουν προκηρυχθεί ήδη η ανάπλαση του άξονα «Αχειροποιήτου - Αγ. Σοφίας» έως την παραλία και η ανάπλαση της Βαλκανικής πλατείας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ενώ αναμένεται άμεσα και η προκήρυξη για την ανάπλαση του Επταπυργίου...


Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην ανάπλαση του άξονα «Αχειροποιήτου - Αγ. Σοφίας», ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι «η υλοποίησή του θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και θα επηρεάσει θετικά όχι μόνο την εικόνα αλλά και τη λειτουργία της πόλης, ενισχύοντας παράλληλα την ήπια κινητικότητα και δημιουργώντας ένα πόλο αναζωογόνησης».

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ έδωσε έμφαση στην ολοκλήρωση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων τονίζοντας ότι «η δυτική Θεσσαλονίκη έχει επιτέλους ένα νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην περιοχή του Εχεδώρου του δήμου Δέλτα καθώς επίσης και την έγκριση της προσαρμογής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αγίου Αθανασίου του δήμου Χαλκηδόνας ».

«Η ευρύτερη αυτή περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει θέματα σχετικά με την επικινδυνότητα. Το ΥΠΕΚΑ προκηρύσσει άμεσα τις μελέτες επικινδυνότητας για όλη την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνουν και την βιομηχανική επικινδυνότητα» πρόσθεσε.