Το σημείο G στα PIGS


Μέχρι χθες ήμασταν κοπρίτες και σήμερα  η κρίση έγινε συστημικό πρόβλημα.

Υπάρχει λοιπόν έλλειμμα στην ανάλυση της ελληνικής άρχουσας τάξης και διανόησης που δεν μπόρεσε να δει ευρύτερα και πέρα από ότι την ενοχλούσε. Όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι σπουδαιοφανείς θα πρέπει να αναζητήσουν την αιτία για την οποία τόσο εύκολα υιοθέτησαν «Γερμανική σκέψη» και κατηγόρησαν όλα όσα τους θύμιζαν την σβουνιά από το χωριό που προέρχονται.

Ανέραστοι και αφ υψηλού με όπλο αυτή την Γερμανική σκέψη κατηγόρησαν ως «λαϊκιστικά» bas class «κατώτερα» «οπισθοδρομικά» «αναχρονιστικά» και ζήτησαν μεταρρύθμιση για τα πάντα. Για...........
δύο χρόνια ζούσαμε σε μια ενοχή χώρα όπου όλα όσα θύμιζαν Ελλάδα ήταν η αιτία της χρεωκοπίας ώσπου ξαφνικά σήμερα η κρίση έγινε  επίσημα συστημικό πρόβλημα.

 Επειδή η ελληνική άρχουσα τάξη δημοσιογράφοι και αδιαμόρφωτες γνώμης είναι ένα  σίγουρα ένα μάτσο ανέραστοι αυτιστικοί ως σπονδή στον αγαπημένο τους  φωταδισμό θα πρέπει να τους δώσουμε πολιτική άποψη και γραμμή. . Σαν μυθιστόρημα, σαν εικόνα ζωγράφου να φανταστούμε την Ευρώπη μετά την κρίση

Η κρίση δονούσε γλύκα μεθοδικά και σκληρά τα αχαμνά της Ευρώπης που από τότε που την έκλεψε ο Ταύρος μεταμορφώθηκε σε ώριμη σικάτη μπλε κυρία ένα πράγμα.

Τα κύματα απαλά άρχισαν ένα πλημμυρίζουν το είναι της ώσπου ξαφνικά η λέξη Δημοψήφισμα σε άπταιστα ελληνικά έγινε το απόλυτο Φετίχ. Η ύπαρξη του  στο κομοδίνο και το περιπετειώδες του πράγματος διέγειρε και  άρχισε να δονεί το σύμπαν. Οι δονήσεις πέτυχαν το σημείο G των PIGS και όλο το νότιο σύστημα μπήκε σε υπερδιέγερση και άρχισε να συσπάται με αυξανόμενη ένταση.

Οι ανάσες βάρυναν, έγιναν φωνές, έγιναν κραυγές και ιαχές. Σαν πανηγύρι, σαν βογγητά, κάτι ενδιάμεσο που όλοι αντιλαμβάνονταν ότι πλησιάζοντας στην κορύφωση γίνεται όλο και πιο αχαλίνωτο. Ήταν μοιραίο η γριά Ευρώπη με τόση χαρά και δραστηριότητα να χάσει το έλεγχο και θα αρχίσει να χτυπιέται τσιρίζοντας στα πατώματα με ένα τρόπο που καμιά Γερμανίδα δεν γνώρισε ποτέ. Αφού το σημείο G εντοπίστηκε να μετέχει  των  PIGS όλα ήταν προδιαγεγραμμένα.

Όλα θα τελειώσουν με ένα τσιγάρο όπως ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια όταν- σε παγκόσμια πρωτιά- σας είπαμε Κύριοι Χαλαρώστε… Χρεοκοπήσαμε! Ας κάτσουμε πίσω και ας Χαλαρώσουμε…! Ας καπνίσουμε ένα τσιγάρο.

Ο ιστορικός του μέλλοντος στην αναφορά του για το πρώτο ευρώ θα γράψει «Γαμήθηκαν τα πάντα» και δεν θα εννοεί τα χνουδωτά ζωάκια. Όλα ήταν ένας τεράστιος οργασμός και η Ευρώπη πάρα την ηλικία της  ολοκλήρωσε. Πέταξε  τις νόρμες, τους υπερ-κανονισμούς μιας κατ όνομα ελεύθερης αγοράς, και τα μονεταριστικά γερμανικά εσώρουχα που την έκαναν να μοιάζει με Θερμοσίφωνα, και μέλει να αλλάξει απίστευτα στους επόμενους μήνες. Να μεταβληθεί σε κάτι πιο χαρούμενο και σαφώς πιο ερωτικό…

Οι πιο σοφοί -που το είδαν όλο αυτό εγκαίρως  και το περίμεναν- θα δηλώσουν ότι «όταν ένα σύστημα καταρρέει συνήθως συντελείται πρόοδος» και θα  φύγουν μπροστά ώστε να αρχίσουν να ψηλαφίζουν και πάλι το μέλλον. Όμορφα χρόνια έρχονται…