Νέα σύλληψη επιχειρηματία για χρέη στο Δημόσιο

Ο επιχειρηματίας, έβδομος στη σειρά που συλλαμβάνεται για βεβαιωμένα χρέη στο Δημόσιο, αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Χθες Παρασκευή, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον 51χρονο βιοτέχνη ετοίμων ενδυμάτων που βαρύνεται με χρέη 1.100.752,64 ευρώ από μη καταβολή φόρου εισοδήματος.
Σημειώνεται πάντως, ότι η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, ενώ η έφεση που άσκησε είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος...

Δεύτερη καταδίκη επιχειρηματία υπήρξε χθες στη Θεσσαλονίκη για χρέη προς το Δημόσιο.
Ακόμη, αναβολή ζήτησε και πήρε από τον εισαγγελέα για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του ο τρίτος επιχειρηματίας, που συνελήφθη την Πέμπτη από το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 809.216,39 ευρώ.
Εκτός από τους παραπάνω, στη Θεσσαλονίκη έχουν συλληφθεί από τις αρχές του μήνα άλλοι τρεις επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν κατακρατήσει μεγάλα ποσά ΦΠΑ, ενώ οι δύο από αυτούς έσπευσαν στις ΔΟΥ και έκαναν ρύθμιση των οφειλών τους, με αποτέλεσμα να πάψει η δίωξή τους.