Σημείο Μηδέν

 Γράφει ο Γ. Παναγόπουλος
 
Φτάνουμε γρήγορα στο σημείο μηδέν, όπου η πτώχευση πραγματικά έχει αρχίσει να μοιάζει με άπειρα πιο έντιμη και προτιμητέα επιλογή από την κατάντια και την ξεφτίλα των όσον έχουν στηθεί.

Έχουμε μια καινούργια δανειακή σύμβαση στο τραπέζι. Αυτή η σύμβαση συμπεριλαμβάνει την επικαιροποίηση των προηγουμενων μνημονίων, οποτε θα φαντάζεστε τους ορους της. Είναι τόσο σημαντική (για τους δανειστές μας) ώστε προκειμενου να την περάσουν με συνοπτικές διαδικασίες, παραίτησαν τον πρωθυπουργό της.........
χώρας (ο οποιος είχε αμφίβολη εντολή έτσι Η αλλιώς γιατί αλλα μας υποσχέθηκε) και έδεσαν τα κόμματα πίσω από έναν άλλο πρωθυπουργό, πρώην στέλεχος τις Goldman Sachs! Η μοναδική αποστολή του τραπεζίτη πρωθυπουργού, είναι να περάσει την νέα σύμβαση από την βουλή πριν καταλάβει ο λαός πολλά πολλά, ώστε να μας δέσουν χειροπόδαρα, και μετά ας κανουνουμε εκλογές με την ησυχία μας.
Ελληνικέ Λαέ… Ήρθε η ώρα για αποφάσεις. Το αν το euro μας ωφέλησε η όχι είναι στην κρίση του καθενός. Προσωπικά πιστεύω ότι ποτε δεν ωφέλησε κανένα μισθωτό και κανένα συνταξιούχο, γιατί από την επομενη του euro, το κουλούρι πήγε από 50 δραχμές σε 50 λεπτά, δηλαδή 300% πάνω. Τώρα πια που ο φτηνός δανεισμός τελειωσε για όλους βλάπτει και ελεύθερους επαγγελματίες (βλέπε λουκέτα). Αυτά επαναλαμβάνω είναι προσωπικές απόψεις βασισμένες σε δικιές μου εμπειρίες και όχι σε ότι διαβάζω στον τύπο που ουρλιάζει για το euro.
Εδώ όμως δεν πρόκειται για euro η δραχμές η δανειακές συμβάσεις, αλλα για κάτι άλλο. Ο πατέρας μου και ο παππούς μου πέρασαν φτώχειες και κατοχές, αλλα αυτό που τους ενδιέφερε πάνω από όλα ήταν να έχουν το κούτελο τους καθαρό. Οι κατοχές και οι φτώχειες πάνε και έρχονται, το κούτελο όμως άπαξ και βρωμίσει δεν καθαρίζει με τίποτα.
Γ.Παναγόπουλος