Σαμαράς. Ναι μεν αλλά....

 Με διάγγελμά του χθες ο Σαμαράς ανακοίνωσε τις θέσεις του για τη νέα Κυβέρνηση Παπαδήμου
"Επί δέκα ημέρες, η χώρα έμεινε χωρίς κυβέρνηση και χωρίς πρωθυπουργό, με τον λαό βαθιά ανήσυχο", δήλωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.
Όπως είπε, η ΝΔ έθεσε τέσσερις βασικούς στόχους, τους οποίους και πέτυχε στο ακέραιο, να μην γίνει δημοψήφισμα, να αλλάξει ο πρωθυπουργός, να συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση, που θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και να πάει η χώρα σε εκλογές σύντομα.
"Οι εκλογές δεν είναι μόνο δική μας ..........
επιθυμία, αλλά και βαλβίδα ασφαλείας, για να εκφραστεί η κοινωνία".
"Η ΝΔ κατάφερε ότι δεν έχει καταφέρει η αντιπολίτευση ποτέ, να αλλάξει η κυβέρνηση στα μέσα της 4ετίας", τόνισε.
"Αντί να έχουμε άλλα δύο χρόνια κυβέρνηση Παπανδρέου, θα έχουμε σε τρεις μήνες εκλογές", είπε.
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε, πως οι απόψεις της παράταξής του δεν αλλάζουν, για την πολιτική που εφαρμόζεται.
"Δεν είναι πουκάμισα οι απόψεις για να αλλάζουν", είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε, πως η αξιοπρέπεια των Ελλήνων, που χάθηκε τις τελευταίες ημέρες, δεν μπαίνει στο λογαριασμό και δεν είναι προς διαπραγμάτευση.
"Δεν υπόσχομαι τίποτα, όμως σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω, ότι στο τέλος αυτού του δρόμου θα ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Υπάρχει προοπτική! Υπάρχει τρόπος να βγούμε από το σημερινό εφιάλτη", τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ θα στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα δύο "κρίσιμα υπουργεία", που πήρε όπως είπε η ΝΔ, το Άμυνας και Εξωτερικών.
"Δεν θέλησα συγκυβέρνηση. Δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή. Κι ο καθένας καταλαβαίνει γιατί. Η Πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα. Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Κι ένα βαρύ χρέος. Είναι το μόνο χρέος που δεν θέλεις ποτέ να ξεχρεώσεις! Μόνο να το τιμήσεις".