Μέλη της διεθνούς σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» πιάστηκαν στην Αθήνα

Τέσσερα από τα μέλη διεθνούς σπείρας με τη ονομασία «Ροζ Πάνθηρες» που έχουν ρημάξει εκατοντάδες κοσμηματοπωλεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, έπεσαν στα χέρια των Ελλήνων Αστυνομικών. Οι τέσσερεις κακοποιοί συνελήφθηκαν μετά από διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Ηλιούπολη και σύντομα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, για την εξάρθρωση της οποίας έχει συσταθεί στην Ιντερπόλ ειδικό τμήμα δίωξης.

Η οργάνωση «Ροζ Πάνθηρες» -η ονομασία αυτή δόθηκε από αστυνομικούς της Σκότλαντ Γιάντ από την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία-  συγκροτήθηκε την περίοδο 1997-1998 από άτομα προερχόμενα από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Τα .......
πάνω από 300 μέλη της έχουν δράσει σε 26 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πολλά από αυτά ανήκαν σε παραστρατιωτικές οργανώσεις ή είχαν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Τα τελευταία πέντε χρόνια περισσότερα από 40 μέλη της συμμορίας έχουν πέσει στα χέρια της αστυνομίας. Την περίοδο 2007-2009 ένα άλλο τμήμα της πολυμελούς διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης είχε πραγματοποιήσει στη χώρα μας σειρά ληστρικών επιθέσεων σε κοσμηματοπωλεία στον Πειραιά, στη Γλυφάδα, στη Σαντορίνη, στην Κω, στη Ρόδο και αλλού με λεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Τον Ιούνιο του 2009 είχαν συλληφθεί στην χώρα μας άλλα πέντε μέλη του τεράστιου αυτού δικτύου διαρρηκτών, μετά από επιχείρηση των διωκτικών αρχών.