Διοικητής της Commerzbank''Η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει χρεοκοπία''

Με απόλυτο τρόπο ο διοικητής της γερμανικής τράπεζας Commerzbank δηλώνει πως η χώρα μας σώζεται μόνο με ένα χοντρό ''κούρεμα'' και μετά ''χτίσιμο'' από την αρχή.

Ο Γερμανός τραπεζίτης θεωρεί ως επιβεβλημένη την ελληνική χρεοκοπία, είτε εθελοντική με συμφωνία με τους πιστωτές της είτε ακόμα και ανεξέλεγκτη.


''Η Ελλάδα χρειάζεται ένα haircut, ή οι πιστωτές της να δεχθούν να εγγράψουν ζημιές επί του ελληνικού κρατικού χρέους'' λέει στη Bild ο Martin Blessing, διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank και συνεχίζει :''Χωρίς μια πραγματική αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους της Ελλάδας και ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης, η Ελλάδα δεν θα βοηθηθεί και οι...........

αγορές δεν θα ηρεμήσουν.Αντί να ζητάει εθελοντική συμμετοχή από τους ιδιώτες πιστωτές στο επόμενο πακέτο διάσωσης, η Ελλάδα θα πρέπει να κηρύξει χρεοκοπία''.

Απόλυτος, ως Γερμανός και ως τραπεζίτης, ο Martin Blessing εξηγεί κυνικά το σκεπτικό του : ''Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τα κράτη έχουν μόνο δύο επιλογές: είτε να πληρώνουν τα χρέη τους όπως έχουν συμφωνήσει, είτε να κηρύσσουν χρεοκοπία με όλες τις δύσκολες συνέπειες''.