Θρίαμβος της Νάπολι στην έδρα της Ίντερ

Πριν από δυο εβδομάδες η Νάπολι είχε κερδίσει με 3-1 τη Μίλαν, το Σαββατόβραδο “εκτέλεσε” και την Ίντερ μέσα στο σπίτι της: 3-0 στο Σαν Σίρο μπροστά στα 58.000 κόσμο και προσωρινά στην κορυφή του καμπιονάτο οι Ναπολιτάνοι!

Αν και έπαιξε χωρίς τον τραυματία Καβιάνι, η Νάπολι έκανε ...πάρτι στην άμυνα της Ίντερ με τους Χάμσικ, Λαβέτσι και Πάντεφ. Ευνοήθηκε πάντως και από το λάθος του διαιτητή που στο 41' σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής έδωσε πέναλτι υπέρ του Μάτζιο και παράλληλα απέβαλλε τον Όμπι. Ο Χάμσικ το εκτέλεσε, απέκρουσε ο Ζούλιο Σέζαρ και στην επαναφορά ο Καμπανιάρο άνοιξε το σκορ.


Παίζοντας με 10 παίκτες η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ιδίως μάλιστα μετά το 57'και το δεύτερο γκολ από τον Μάτζιο. Ήταν η πρώτη νίκη της Νάπολι στην έδρα της Ίντερ από το 1994, ανήμερα των 50ων γενεθλίων του προπονητή της ομάδας Βάλτερ Ματζάρι.

Πρώτη φετινή νίκη (3-1) της Ρόμα στο Ολίμπικο και ενώπιον του κοινού της, απέναντι σε μια Αταλάντα που γνώρισε την πρώτη της ήττα.

Η βαθμολογία στην κορυφή: Νάπολι 10, Γιουβέντους 8, Ουντινέζε 8, Ρόμα 8, Τζένοα 7, Φιορεντίνα 7, Παλέρμο 7, Κάλιαρι 7, Κιέβο 7, Σιένα 5, Λάτσιο 5, Μίλαν 5

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Ρόμα-Αταλάντα 3-1 (20΄Μπόγιαν, 31΄Οσβάλντο, 81΄Σιμπλίσιο – 48΄Ντένις)
Ίντερ-Νάπολι 0-3 (43' Καμπανιάρο. 57' Μάτζιο, 76' Χάμσικ)

Κυριακή (16:00)
Νοβάρα-Κατάνια (13:30)
Λέτσε-Κάλιαρι
Ουντινέζε-Μπολόνια
Παλέρμο-Σιένα
Πάρμα-Τζένοα
Τσεζένα-Κιέβο
Φιορεντίνα-Λάτσιο
Γιουβέντους-Μίλαν

Η επόμενη αγωνιστική

Κατάνια-Ίντερ
Μίλαν-Παλέρμο
Νάπολι-Πάρμα
Τσεζένα-Φιορεντίνα
Αταλάντα-Ουντινέζε
Κάλιαρι-Σιένα
Κιέβο-Γιουβέντους
Τζένοα-Λέτσε
Νοβάρα-Μπολόνια
Λάτσιο-Ρόμα