Σε εγρήγορση η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

thumbΙδιαίτερα πυκνές είναι πλέον οι διεργασίες και ζυμώσεις που έχουν στο επίκεντρό τους τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις που όλα δείχνουν πως επιταχύνονται εξαιτίας και της διόγκωσης της κοινωνικής αναταραχής. Τα ηγετικά στελέχη του σχήματος πραγματοποιούν συναντήσεις με όλους τους χώρους στους οποίους έχουν απευθύνει έκκληση συνεργασίας και υπάρχει γραμμή επικοινωνίας. Κι ενώ πολλαπλασιάζονται οι φήμες και οι «ενδείξεις» για συνεργασία με συγκεκριμένα πρόσωπα και σε εκλογικό επίπεδο, τα πράγματα φαίνονται ιδιαιτέρως ρευστά και ασταθή. Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά μεν με όλους, αλλά οι σχετικές διεργασίες δεν έχουν την ανάλογη ταχύτητα και προσκρούουν σε διάφορα εμπόδια.

Το σίγουρο είναι πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία κινητικότητα που υποδηλώνει...
μία εκλογική προετοιμασία με επιδίωξη την αποτύπωση των όποιων «συμμαχιών» έχουν τελικώς αποκρυσταλλωθεί, και ταυτόχρονα είναι προσανατολισμένη στην επαφή με τις ευρείες κοινωνικές αντιδράσεις και τη στήριξή τους.

Εξάλλου, το μήνυμα που εκπέμπει επισήμως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως την ώρα που κάποιοι απεργάζονται σενάρια «οριακής εκτροπής» σε βάρος του λαού και της δημοκρατίας, αυτό που προέχει είναι να οδηγηθούμε σε ομαλή πολιτική λύση με τον λαϊκό παράγοντα στο προσκήνιο, ο οποίος με μαζικούς αγώνες θα ανοίξει τον δρόμο προς τις εκλογές και την εναλλακτική πολιτική διέξοδο.