Ημέρα εκλογών στη Βουλγαρία

Το νέο αρχηγό της Βουλγαρίας καλούνται να αναδείξουν σήμερα οι πολίτες της χώρας, καθώς ήδη από τις έξι το πρωί άνοιξαν οι κάλπες κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών και δημοτικών εκλογών.

Οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις χαρακτηρίζουν πιθανότερη τη νίκη του συντηρητικού κόμματος GERB. Οι βασικοί υποψήφιοι είναι ο συντηρητικός Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, σοσιαλιστής Ιβάιλο Κάλφιν και η ανεξάρτητη υποψήφια Μεγκλένα Κούνεβα πρώην επίτροπος της ΕΕ.

Ένας από αυτόυς δεν αποκλείεται να αποτέλεσει από σήμερα το βράδυ το διάδοχο του σοσιαλιστή προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος έχει ήδη δύο πενταετείς θητείες στο ενεργητικό του και δεν μπορεί πλέον να θέσει υποψηφιότητα. Και οι τρεις επιδιώκουν καλύτερη ένταξη της χώρας...
τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας η Βουλγαρία είναι μέος από το 2007. Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν λάβει απόλυτη πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο, ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη φορά, που διεξάγονται στη βαλκανική χώρα προεδρικές και τοπικές εκλογές ταυτόχρονα. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται περίπου στους 6.900.000 και πρόκειται σήμεερα εγγεγραμμένουςι ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν τον Ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους είναι επίσης αρχηγός του στρατού και εκπροσωπεί τη χώρα στις διεθνείς της σχέσεις.

Οι εκλογές ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί και οι ψηφοφόροι θα προσέρχονται στις κάλπες έως τις 7 το απόγευμα. Τα πρώτα επίσημα μερικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργά το βράδυ.