Παπαδήμος: Επικίνδυνη μια πιο γενναία διαγραφή του χρέους

Αντίθετος σε μεγαλύτερο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους από το 21% που προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και νυν σύμβουλος της κυβέρνησης Λουκάς Παπαδήμος. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας θεωρεί αναπόφευκτη τη χρεοκοπία της χώρας και απευθύνει έκκληση για ένα οργανωμένο "κούρεμα" που θα αποτρέψει κατάρρευση των τραπεζών.
Μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Market News ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε "ανεπαρκή" τη μέχρι σήμερα προσπάθεια στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων - ιδιωτικοποιήσεων και εκτίμησε ότι για να είναι το χρέος εξυπηρετήσιμο "δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων".
Τόνισε δε ότι μια πιο γενναία διαγραφή χρέους κρύβει περισσότερους κινδύνους για την παγκόσμια σταθερότητα και συνεπώς δεν είναι ευκταία, ενώ .........
εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να σταθεροποιηθεί στα μέσα του ερχόμενου έτους και να καταγράψει ακόμα και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 υπό την προϋπόθεση ότι "θα εφαρμοστούν όσα προβλέπει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα".