Η κρίση τορπιλίζει τους αγωγούς φυσικού αερίου

Γράφει ο Poor Journalisto

Μετά από την πρόταση της BP για την κατασκευή ενός αγωγού που παρακάμπτει πλήρως την Ελλάδα, αφαιρώντας της τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα που συνεπάγεται η κατασκευή του αγωγού στο έδαφος μας, έρχεται ακόμα ένα κακό μαντάτο από το Αζερμπαϊτζάν. Η κυβέρνηση του Μπακού ανησυχεί για την δυνατότητα της ΔΕΠΑ να αντλήσει τα αναγκαία κεφάλαια για την κατασκευή του ITGI. Το “Κέρδος” αναφέρεται με άρθρο του σε σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν.

Η κρίση τορπιλίζει τους αγωγούς φυσικού αερίου


‘Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Αζερμπαϊτζάν, για την δυνατότητα υλοποίησης όσων υπόσχονται οι μέτοχοι της κοινοπραξίας ITGI, λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης που επικρατεί σε ‘Ελλάδα και........
Ιταλία που ως γνωστό συμμετέχουν με τις εταιρείες ΔΕΠΑ και Edison στο επιχειρηματικό σχήμα που διεκδικεί τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το κοίτασμα – μαμούθ Σαχ Ντενιζ ΙΙ.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην χώρα του Καυκάσου είναι τηλεγράφημα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων από το Μπακού, το οποίο καταθέτει το προβληματισμό που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν για το κατά πόσο ο ITGI θα βρει τράπεζες πρόθυμες στην περιοχή να χρηματοδοτήσουν το project, λόγω της κρίσης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν. Επιπλέον, στο τηλεγράφημα αμφισβητείται η δυνατότητα της ΔΕΠΑ να χρηματοδοτήσει από μόνη της το εγχείρημα, καθώς βρίσκεται υπό πώληση, ώστε να εισφέρει έσοδα απαραίτητα για την κάλυψη του στόχου που έχει τεθεί από τους δανειστές στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.


 Poor Journalisto