Σώθηκε και πάλι η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι

Με 316 ψήφους υπέρ έναντι 306 κατά, η ιταλική βουλή έδωσε πριν από λίγο ψήφο εμπιστοσύνης στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Παρά τις αμφιβολίες που εξέφρασαν μέλη του κόμματος του για το αν θα έπρεπε να τον στηρίξουν, τα σχόλια του προέδρου της ιταλικής Δημοκρατίας Ναπολιτάνο για την έλλειψη πολιτικής στήριξης και ικανότητας να περάσει άμεσα αναγκαία οικονομικά μέτρα και το γεγονός ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξ με ανήλικες ιερόδουλες, δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας, με τις δημοσκοπήσεις να τον έχουν στο 24%, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τα κατάφερε για άλλη μία φορά.


Η ψήφος εμπιστοσύνης προέκυψε ως απαραίτητη όταν το κόμμα του Καβαλιέρε απέτυχε την περασμένη Τρίτη να περάσει στην Ιταλική βουλή σχετικό νόμο για τον προϋπολογισμό και παρότι χρειαζόταν 316 ψήφους και είχε μόνο 293. Παρόλα αυτά σχολιαστές αναφέρουν ότι παρά την νίκη του και την πολιτική του επιβίωση, πολλοί Ιταλοί αναμένουν γενικές εκλογές την ερχόμενη άνοιξη, ενώ οι αρχές περιμένουν πάνω από 200.000 διαδηλωτές στους δρόμους της Ρώμης αύριο, να διαδηλώνουν κατά των πρόσθετων μέτρων λιτότητας.