Δεν μπόρεσαν και πάλι να μαζέψουν υπογραφές για την εξεταστική για την Οικονομία

Αλλη μία προσπάθεια που έγινε από το επιτελείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το πρωί της Παρασκευής για να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες 60 υπογραφές βουλευτών ώστε να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία, απέτυχε.

Νέα προσπάθεια θα καταβληθεί τη Δευτέρα, αλλά ήδη αρχίζει να διατυπώνεται ανοικτά πλέον στην κυβερνητική παράταξη το ερώτημα εάν θα πρέπει να συσταθεί ή........
όχι αυτή η Εξεταστική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί μόνο 40 υπογραφές και την Παρασκευή άλλες πέντε και με την κυρία Σούλα Μερεντίτη (βουλευτής Τρικάλων) να διαμαρτύρεται ότι την ώρα που γίνονται προσπάθειες για συναίνεση ορισμένοι στήνουν εξεταστικές επιτροπές. Ενας άλλος βουλευτής όταν κλήθηκε να βάλει την υπογραφή όχι μόνον αρνήθηκε αλλά επιτέθηκε με σφοδρότητα για όσους είχαν την «φαεινή ιδέα να ξεκινήσει τέτοια έρευνα αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Παρά το γεγονός ότι το επιτελείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πιστεύει ότι τελικά οι υπογραφές θα συγκεντρωθούν, δεν είναι λίγοι στο ΠαΣοΚ που εκφράζουν ανοικτά τους φόβους τους ότι ορισμένοι βουλευτές του ίσως καταψηφίσουν την πρόταση όταν αυτή έρθει προς ψηφοφορία στη Βουλή. Εκφράζουν, δηλαδή σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσον θα περάσει από τη μυστική ψηφοφορία ενώ παράλληλα διατυπώνουν την πρόταση να σταματήσει από τώρα κάθε προσπάθεια για την εξεταστική πριν η όλη υπόθεση καταλήξει σε φιάσκο.