ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΙΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ
    
   Ποιός το περίμενε απ΄αυτούς που χουλιγκάνια τους ανεβάζουμε και πρεζόνια τους κατεβάζουμε ότι θα έφταναν στο σημείο να έχουν τόσο ισχυρή πολιτική παρέμβαση ειδικά σ΄αυτές τις δυσκολότατες μέρες!. Κι όμως έγινε κι αυτό.
     Είδαμε τους φανατικούς οπαδούς του Παναθηναϊκού της Θύρας 13 να αναρτούν πανό με το γνωστό πια σύνθημα: «Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Βαρύ σύνθημα που σε αφήνει εμβρόντητο γιατί έρχεται από μια ομάδα εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων που είναι πάντα απολιτικοί και δεν ασχολούνται παρά μόνο με την ομάδα τους. Τί κρύβεται πίσω απ΄αυτή την εξέγερση;. Πολύ απλά η ................
ανεργία. Πάρα πολλά απ΄αυτά τα παιδιά ήταν εργαζόμενα και με αυτά τα λεφτά αγοράζανε τα εισιτήρια τους ή τα διαρκείας τους για όλα τα αθλήματα του Συλλόγου που τον ακολουθούν εντός και εκτός έδρας. Επίσης βάζανε και χρήματα ρεφενέ για τους «αδερφούς τους συνδεσμίτες» που ήταν ήδη μακροχρόνια άνεργοι χωρίς τη δυνατότητα ανεύρεσης εργασίας λόγω των συνθηκών της οικονομίας. Έχασαν τη δουλειά τους και πια έστω και ένα εισιτήριο για εντός έδρας τους είναι δύσκολο να το πληρώσουν, ακόμα κι αν η πολιτική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει καλύτερες τιμές για ανέργους. Για εκτός έδρας παιχνίδια δεν το συζητά κανείς γιατί είναι πολυέξοδα και είναι σχεδόν αδύνατη η αγορά εισιτηρίου έστω και μέσω του συνδέσμου. Αυτοί ήταν που βοηθούσαν πολλούς φίλους τους και τώρα και οι ίδιοι είναι στην ίδια άσχημη μοίρα. Ευνόητο είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα ξεσηκώνονταν εναντίον του πολιτικού συστήματος που το θεωρούν όχι άδικα υπεύθυνο για την ανεργία τους.
     Αυτό είδαμε στο ΟΑΚΑ. Ανέργους κατά βάση φιλάθλους να διαμαρτύρονται. Αυτή ήταν οι αρχή γιατί θα υπάρξουν δυστυχώς και άλλα τέτοια φαινόμενα και ίσως ακόμα χειρότερα, γιατί αυτό μπορεί να θεωρηθεί πολύ κόσμιο. Όταν ο άνθρωπος έχει ένα πάθος,όπως είναι το ποδόσφαιρο, το οποίο δεν του επιτρέπει η πολιτεία λόγω της πολιτικής της να το παρακολουθήσει, τότε τον εξαγριώνει και στρέφεται εναντίον της πολιτικής αυτής και των υπευθύνων της. Τα χειρότερα κι΄απ΄αυτή την κοινωνική ομάδα μόλις ξεκίνησαν και μιλάμε για ομάδα πάρα πολύ φανατικών ατόμων που δεν καταλαβαίνουν τίποτα όταν ξεσηκώνονται και ακόμα χειρότερα δεν κουμαντάρονται. Γιατί χθες ήταν ο Παναθηναϊκός αύριο και μεθαύριο θα είναι άλλων ομάδων. Και ουαί κι αλοίμονο.