Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση Σπινέλλη;

Μείζονα ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί από την παραίτηση του Γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Διομήδη Σπινέλλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", ο βασικός λόγος παραίτησης του άξιου, σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων γενικού γραμματέα, αφορά στη σχέση του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου.

Εκτός όμως από τη βασική αιτία υπάρχουν και επιμέρους ζητήματα εξίσου σημαντικά, που σύμφωνα με το άρθρο του Σωτήρη Νίκα εμπόδιζαν τον κ. Σπινέλλη να επιτελέσει το έργο του. Ένα από αυτά τα.......
ζητήματα ήταν η επιβολή προστίμων και η είσπραξή τους για το λαθρεμπόριο καυσίμων.


 
Ο κ. Σπινέλλης με μεγάλη εμπειρία στα ηλεκτρονικά συστήματα συγκέντρωσης και διασταύρωσης στοιχείων, είχε φτάσει στα όρια του με την άρνηση των αρμοδίων υπηρεσιών να προχωρήσουν στην επιβολή προστίμων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπήρχαν περιπτώσεις που μετά από ελέγχους εντοπίζονταν φορολογικές παραβάσεις και οι υπηρεσίες είτε δεν εισέπρατταν τα πρόστιμα είτε αυτά ακυρώνονταν με κάθε είδους προσχήματα.

Με εγκύκλιο της 26ης Αυγούστου 2011, με το χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον» και με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, κ. Γιάννη Καπελέρη, η οποία προβλέπει την αναστολή των προστίμων για όσους κατέθεσαν εκπρόθεσμα παραστατικά για πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης.
 
Το σημαντικό είναι ότι συμβαίνουν όλα αυτά ενώ για το ζήτημα της φοροδιαφυγής ύψους δύο δις από το λαθρεμπόριο καυσίμων έχει ενδιαφερεθί προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός.