Eurogroup: Τον Οκτώβριο η δόση και αν....

Τον Οκτώβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Θα λάβουμε την απόφασή μας για την επόμενη δόση της βοήθειας τον Οκτώβριο, με βάση τα συμπεράσματα της τρόικας», υπήρξε πρόοδος στο θέμα των εγγυήσεων, σημείωσε.

Ο κ. Γιούνκερ χαιρέτισε τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του .......

για την πορεία της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν είπε από την πλευρά του ότι μετά τη διακοπή 10 ημερών η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα.

Προσδοκούμε την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε και τόνισε ότι χρειάζεται να δούμε την εφαρμογή των μέτρων και την επιμονή της κυβέρνησης προς αυτό το στόχο.

Για την 6η δόση ανέφερε ότι εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις, η καταβολή της θα γίνει περί τα μέσα Οκτωβρίου, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εγγυήσεων, απ' ότι φαίνεται, οι Ευρωπαίοι είναι πολύ κοντά σε μία συμφωνία.

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Γιούρκι Κατάινεν επανέλαβε την Παρασκευή το αίτημα της χώρας του για παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα για να συμμετάσχει το δεύτερο πακέτο βοήθειας,

«Δεν νομίζω ότι θα γίνει σήμερα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε μια λύση που θα είναι κατάλληλη για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης», δήλωσε στο Reuters κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Λετονία.