Μια ζωή de facto ραγιάδες (Τα ΄μαθες τα νέα απ τον διάδοχό σου «μοδάτε» Φον-Δημητράκη?)

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ


Το ποντίκι βρυχήθηκε! Ο εισηγητής της θεωρίας της ανεμοδαρμένης απ τους ανέμους των Ιμίων γαλανόλευκης κουρελούς άστραψε και βρόντηξε! «Κάθε Τουρκική απειλή κατά της Κύπρου είναι και απειλή κατά της Ελλάδας» διάρρηξε  γεμάτος τσαμπουκά ο γίγαντας!
Και οι πασάδες σκιάχτηκαν! Αυτό που δεν κατάφερε ο στόλος του Ισραήλ το κατάφερε ο βρυχηθμός του παχύδερμου των Ιμίων! Αυτό που δεν κατάφεραν οι συστάσεις του πλανητάρχη το κατάφερε η κυβέρνηση του ανδρείκελου που έγινε πρωτοσέλιδο στον Τουρκικό Τύπο με τον τίτλο «Bravo Yorgos»!
Ναι! Ενδέχεται να κάνουν πίσω! Ενδέχεται να πάνε πάσο στις απαιτήσεις τους περί μη έναρξης ερευνών φυσικού αερίου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ
Με μια μικρή διαφορά!
Αυτοί απλά θα κάνουν δικές τους έρευνες εντός της Ελληνικής ΑΟΖ νοτίως του Καστελόριζου! Μιας ΑΟΖ που οι μέχρι χθες ΦΟΝ-Συνδαιτυμόνες του  Αχμετ Νταβουτογλου  την θεωρούσαν «ΜΟΔΑ» και που ποτέ δεν την ανακήρυξαν  με αποτέλεσμα επισήμως και με το Διεθνές Δίκαιο απ τις λίγες φορές στο πλευρό τους οι πασάδες να θεωρούν πως απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
Σου τα είπε τα νέα εκεί μακριά στην ξενιτιά  ο διάδοχός σου ΦΟΝ Δημητράκη ?  Επειδή μάλλον δεν πρόλαβε γιατί τρέχει και γράφει «σκληρά διαβήματα» (εδώ γελάνε)  θα στα πω εγώ λεβέντη μου προφέσορά μου. Οι πασάδες που  κατ εντολή του Ανελλήνιστου Φιλέλληνα μέχρι χθες εργοδότη σου , τους τάιζες αστακούς και γαρίδες στη Ρόδο εξέδωσαν επίσημη Ναυτική Οδηγία για έρευνες εντός του χώρου που μέχρι χθες...........
ξεδιάντροπα αποκαλούσες ΜΟΔΑ (!!!)
Θυμάσαι τι σου έγραφα λεβέντη μου ΦΟΝ Δημητράκη? (http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_6118.html ) Πάρε ένα φρεσκάρισμα έτσι για να έρθεις στα ίσα σου: “… Αφού μάλιστα η ΑΟΖ όπως λες (σε αντίθεση με τον κατά το διεθνές δίκαιο ορισμό της που προανέφερα  ως σύνολο δικαιωμάτων επι υδατων υπεδάφους και πυθμένα σε μήκος συγκεκριμένης θαλάσσιας έκτασης) δεν έχει καμιά σχέση με την εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, αν μια ωραία πρωία ο Ταγιπ πασάς σου φυτέψει καμιά θαλάσσια πλατφόρμα για άντληση φυσικού αεριου η πετρελάιου  εντός χώρου που μπορούσες να ανακηρύξεις ως ΑΟΖ αλλά ποτέ δεν το έκανες, θα ήθελα να μου πεις πως θα την διώξεις!...”
Φυσικά το Νορβηγικό πλοίο «σεισμικών ερευνών» που ναυλώσανε τα καρντάσια απέχει πολύ από πλατφόρμες άντλησης αλλά είμαι πολύ περίεργος να δω πως τα νέα αστέρια που σε διαδέχτηκαν θα καταφέρουν να το διώξουν. Γιατί αν βγει και δεν το διώξουν τότε η «μόδα» της ΑΟΖ θα ωχριά μπροστά στη νέα μόδα με τις μαντίλες  τα σαρίκια και τα φέσια που σύντομα έρχεται!
Όσοι πάντως πιστεύουν πως με βρυχηθμούς ποντικαράδων και «αυστηρά διαβήματα» οι πασάδες θα σκιαχτούν είναι βαθιά νυχτωμένοι!
Τα ρεαλιστικά σενάρια δεδομένου του ιστορικού πρωτοσέλιδου «Bravo Yorgos»  είναι τρία.
Ή με Ελληνική (!) πίεση θα βρεθεί αστεία πρόφαση  να αναβληθούν επ’ αόριστον οι Κυπριακές έρευνες με την οποία θα γελάσουν και η πέτρες, (χάλασε το τρυπάνι, αρρώστησε η γυναίκα του πρωτομάστορα, ενοχλούνται στην αναπαραγωγή τους τα ψάρια κλπ…) ή θα έχουμε μια de facto Τουρκική κατάληψη της μη ανακηρυχθείσης λόγω νεοραγιαδισμού Ελληνικής ΑΟΖ νότια του Καστελόριζου με τα δικά μας λεβεντόπαιδα μετά τα διαβήματα και τους βρυχηθμούς να παρακολουθούν διακριτικά απ την «κλειδαρότρυπα» σαν κοινοί μπανιστιρτζήδες  το ερευνητικό σουλάτσο   των πασάδων (δεν αποκλείω μάλιστα ως σεισμογενές τσίρκο να τους ευχαριστήσουμε κι όλας για τις «σεισμικές έρευνές»  τους) ή από τον μαιτρ του «πηδηχτού ζεϊμπέκικου που θυμίζει χοροπηδητό αίγας σε οίστρο» (η άπαιχτη  ορολογία για τις χορευτικές επιδόσεις του εθνικού μας ανδρείκελου ανήκει στον γίγαντα Κώστα Δ. Καββαθά στον οποίο ταπεινά υποκλίνομαι)  σύντομα θα ακούσουμε ένα νέο «ευχαριστώ τους Αμερικανούς»
Σε κάθε περίπτωση μετά τα παρακάλια να βάλουμε τον Αττίλα στην Ε.Ε, μετά τις προτροπές για «ναι» στο σχέδιο Αναν, μετά τα πηδηχτά ζεϊμπέκικα και τα κουμπαριλίκια με τους πασάδες,  μετά τις 130.000 και παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας,  μετά τις αμέτρητες κρουαζίερες των σουλτάνων μέχρι το Σούνιο, μετά την απαγόρευση πτήσεων των μαχητικών μας πάνω απ τα νησιά ΜΑΣ στο Ανατολικό Αιγάιο,  μετά τις μυστικές συζητήσεις περί δαντελωτής κυριαρχίας και κατ επιλογήν επέκτασης χωρικών υδάτων στα 12 μίλια μόνο με έγκριση του Ταγιπ Πασά , ένα ακόμη παράσημο για την de facto αναγνωριση του Ραγιαδισμού μας το έχουμε δεδομένο… Τιμή μας και καμάρι μας Ραγιάδες Ραγιάδες
ΥΓ: Θυμάστε όταν έγραφα για το «Ξήλωμα των Στρατηγών των ΔΕΚΟ» τα στρατηγικά κατορθώματα των αστέρων της ΔΕΠΑ που Υπέγραψαν οι αθεόφοβοι «στρατηγική» συμφωνία με την Τουρκική εταιρεία που μεσολαβεί στην παροχή αερίου απ το Αζερμπαιτζαν, η οποία συμφωνία δίνει δικαίωμα στους Τούρκους να διεκδικούν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ αυξήσεις σε περίπτωση αύξησης της τιμής απ την χώρα – πάροχο?
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε! Η μεγαλόψυχη Τουρκία ως εισπράκτορας των αναδρομικών αυξήσεων μας κάνει την χάρη να μην ζητήσει ως αντάλλαγμα κάποιο νησί για τα 300 εκ. που διεκδικεί και απλά προσφεύγει σε δικαστήριο διαιτησίας στην Ελβετία ώστε να μπορέσει να κάνει ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ Ελληνικών ακινήτων!  Είμαστε σε καλό δρόμο προς την Μαμά Πατρίδα…
Katsikas.george@gmail.com