Τι είναι το Καθίζημα ;

 Ελλην Φορολογούμενος

Καθίζημα είναι μια από της αγαπημένες  και η πιο χαρακτηριστική ύβρις που χρησιμοποιεί ο Βασίλης Λεβέντης, ο θρυλικός Πρόεδρος της Ενώσεως Κεντρώων, ήτοι του Κόμματος των Ηρώων, προς άπαντα φαρσέρ, που στην πραγματικότητα είναι δάκτυλος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Οι τελευταίοι εννοείται ότι απειλούνται από τον ήρωα πολιτικό και μετέρχονται κάθε αθέμιτου μέσου για να τον παραγκωνίσουν.
Η λέξη απ' το «καθιζάνω» είναι η λόγια εκδοχή του «κατακάθι» και δείχνει την......
κουλτούρα και τον πολιτικό πολιτισμό του Βασίλη Λεβέντη.
Όταν αποκαλούμε κάποιον Καθίζημα, δεν αναφερόμαστε απλά, ξεφτίλα , τον αδιάντροπο και τον προδότη αλλά και στο γλίνα, στον καβουράκια, στον ξεφτίλα , τον ρουφιάνο, τον Σταρένιο. .
Μιλάμε για κάποιον που ενσωματώνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά πάει ακόμα πιο πέρα. Μιλάμε για την πιο έσχατη μορφή  προδότη , που έχει συνειδητοποιήσει πως οι ευκαιριακές αποταμιεύσεις, οι ασυστηματοποίητες ενέργειες και οι ευρέως γνωστές μέθοδοι δεν οδηγούν στο επιθυμητό κατ' αυτόν αποτέλεσμα. Να καβατζάρει κανένα φραγκάκι , να στήσει κάνα τσαρδάκι στα βόρεια προάστια και να γίνει κι αυτός «κάποιος» .
Ε τέτοια καθιζήματα δεν θα περνάνε καλά στο εγγύς μέλλον , θα γιαουρτώνονται , θα προπηλακίζονται και θα λοιδορούνται , θα πληρώνουν στο φινάλε το τίμημα της  ρουφιανιάς .