Καντάφι ο «φυτευτός»

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΙΝΑΙ δυο κατηγοριών οι πράκτορες των Αμερικανών. Οι «φυτεμένοι» και οι άλλοι. Εκείνοι που αναγκάζονται να παίξουν το παιχνίδι των αφεντικών τους, ενώ θα μπορούσαν να παραιτηθούν. Δεν το κάνουν γιατί «ουδείς την δόξαν εμίσησεν» αλλά και γιατί ο αφέντης τούς «κρατάει». Κι αν ο εγκάθετος ξεστρατίσει και αγνοήσει τον φάκελο με τις εντολές, θα τον φάει το σκοτάδι. Αν «συνεργάστηκε» με τους εντολείς του, θα μακροημερεύσει.
ΕΠΑΙΞΕ το παιχνίδι τους ο Γκορμπατζώφ (δεν ήταν «φυτευτός», δεν ήταν πράκτορας συνειδητός, ούτε δικτάτορας) και παραθερίζει μόνιμα. Με το κεφάλι του στους ώμους και το μυαλό, για να γράφει βιβλία και να δίνει διαλέξεις για τα «προς το ζην». Τη φύλαξή του έχουν αναλάβει μυστικά και φανερά εκείνοι που ωφελήθηκαν απ’ την «περεστρόικα» του, για να μείνουν μόνοι στον πλανήτη, αφού ενταφίασαν τον .......

κομουνισμό με…βοηθό τους νεκροθάφτη τον παραπάνω «ηγέτη».
ΑΝ συνεργάτης αποδειχθεί πραγματικός εχθρός τους, τότε θα βρεθεί τρόπος να βγει απ’ τη μέση και απ’ τη ζωή. Με ένα «ατύχημα», είτε με έναν απ’ τους χίλιους τρόπους που διαθέτουν στην «ειρηνική» οπλοθήκη τους. Άρα, για να μελετήσεις και να ξεδιαλύνεις τους «συνεπείς» και αφοσιωμένους απ’ τους απείθαρχους και «παρεκτραπέντες», δες την μετέπειτα ζωή τους. Ο Ιωαννίδης πέθανε από γηρατειά και ο Μιλόσεβιτς από…καρδιά. Τον Σαντάμ τον κρέμασαν αφού έκαναν τη «δουλειά» τους και πιθανώς γιατί «ξεστράτισε», αλλά τους βολικούς δικτάτορες και βασιλιάδες της αραπιάς δεν τους πειράζουν. Γιατί; Για να μην…πειράζουν οι λαοί τους τον «περιούσιο» λαό του Ισραήλ.
ΑΡΑ κι εμείς θα περιμένουμε. Μετράμε τους νεκρούς του εμφυλίου στη Λιβύη, μετράμε και τις μέρες του δικτάτορά της. Αν μακροημερεύσει επί της γης κρυμμένος κάπου, ευτυχής και μεταμφιεσμένος, σημαίνει πως «την πίστιν τετήρηκεν». Αν τον παραδώσουν για να τον γδάρουν οι αντικαθεστωτικοί, σημαίνει πως κάτι στράβωσε στο κεφάλι του δικτάτορα και είναι λίγες οι ώρες του.
ΚΑΙ, βέβαια, το δούλεμα, παγκόσμια, πάει σύννεφο. Πως δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να τον ανακαλύψει και να τον…σκοτώσει. Πως δεν βρίσκεται τάχατες ένας της προσωπικής του φρουράς να του φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι. Πως πρέπει να πέσουν κι άλλα κεφάλια για ένα τομάρι που του υπέβαλαν τα σέβη τους μεγάλοι και τρανοί, αριστεροί και δεξιοί.
ΤΟΝ προστατεύουν οι προστάτες του, πριν τον φυγαδεύσουν κι εμείς περιμένουμε. Πόσο αντιαμερικανός(!) είναι ο…αντιΝΑΤΟικός(!!) δικτάτορας, που για χάρη του πέφτουν κορμιά.