Μπένι ο.... τρομερός και τα άλλα στρουμφάκια

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος

Αποσπάσματα από δηλώσεις του κ. Ευ. Βενιζέλου, στις 18/09/11, που συγκράτησα και... συγκρατήθηκα...


"Αυτό που αμφισβητείται διεθνώς είναι όχι η ικανότητα της Κυβέρνησης αλλά της χώρας να κάνει όλα όσα χρειάζονται".
 Τ' άκουσες πατριώτη; Και φυσικά όταν αναφέρεται στην χώρα δεν εννοεί την "χλωρίδα και την πανίδα" της, έτσι; Εμένα κι' εσένα και τα υπόλοιπα 10 εκατ. των Ελλήνων, προφανώς, έχει στο μυαλό του ο κ. Αντιπρόεδρος, που εκθέτουμε τη χώρα διεθνώς. Ο Μπένι και τα υπόλοιπα στρουμφάκια απλώς... παίζουν την Κυβέρνηση του τόπου και σαν τέτοιοι, αλλά άνευ αντικειμένου είναι... οι ικανοί !!!

"Αν θέλουμε να αποτραπεί η χρεοκοπία και να πάψει η χώρα να εκβιάζεται και να ταπεινώνεται, πρέπει να πάρουμε τρεις κρίσιμες αποφάσεις: Να εκπληρώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να προχωρήσουμε αμέσως όλες......
τις εξαρθρωτικές αλλαγές". Τ' άκουσες πατριώτη; Εσύ, εγώ και τα άλλα 10 εκατομμύρια Ελλήνων δεν παίρνουμε τις τρεις κρίσιμες αποφάσεις που χρειάζονται για να πετύχουμε πρωτογενή... πλεονάσματα... άρα την ευημερία του λαού... Τώρα, αν τον ρωτήσεις ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι δημοσιονομικοί στόχοι που πρέπει να εκπληρώσουμε, την έβαψες. Δεν τους ξέρει ούτε αυτός ούτε και κανένα άλλο στρουμφάκι. Παράδειγμα: Το βράδυ κοιμηθήκαμε με την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα από 0,50 έως 10 ευρώ το τετραγωνικό και το πρωί ξυπνήσαμε με το τετραγωνικό από 4 έως 20 ευρώ. Το βράδυ η εισφορά θα ήταν για το 2011 και 12 και σήμερα είναι μέχρι και το 2014 και βλέπουμε. Άσε που θα χρειαζόταν να χάσεις μέχρι και 45 λεπτά από την ζωή σου, ακούγοντας τον Μπένι να λέει, να λέει, να λέει... αλλά απάντηση δεν θα πάρεις. Πολύ περισσότερο αν ρωτήσεις, αυτοί τι κάνουν για εμάς.
Πριν από λίγες ημέρες με είχε εγκαλέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας κ. ΓΑΠ λέγοντας ότι: "Μας κατηγορούν (το ΠΑΣΟΚ δηλαδή) κάποιοι που δεν αγανάκτησαν τα τελευταία 40 χρόνια, που δεν ξεσηκώθηκαν όταν πηγαίναμε στα βράχια, ας φωνάζουν και ας κάνουν σήμερα τους ανήξερους. Τ' άκουσες πατριώτη; Εσύ, εγώ και τα άλλα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων παριστάνουμε σήμερα τους ανήξερους, ενώ βλέπαμε 40 χρόνια, το καράβι με τον Μπένι και τα στρουμφάκια να οδηγούν το καράβι στα βράχια, χωρίς να αγανακτήσουμε !!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά με προειδοποιεί κι' όλας ότι: "Αυτά που ήξεραν (εννοεί προφανώς εμάς χωρίς να μας κατονομάζει, για να μην μας στιγματίσει... διεθνώς, αν και παλαιότερα είχε πει ότι είμαστε χώρα διεφθαρμένων) τελειώνουν, τελειώνει η σπατάλη, η ανομία, η ρεμούλα, ο νόμος του ισχυρού".
Χθες, ήταν η σειρά του αντ' αυτού, να μου θυμίσει ότι έχω χάσει πλέον διεθνώς την αξιοπιστία μου και να μου επισημάνει τους λόγους που μου συμβαίνει αυτό.
Αισθάνομαι πολύ ταπεινωμένος αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και εξαιτίας μου, σπιλώνεται
η χώρα μου με την τόσο ένδοξη ιστορία της και τον ανυπέρβλητο πολιτικό της πολιτισμό και αυτό πρέπει να φαίνεται καθαρά στο πρόσωπό μου, γιατί όταν συνάντησα ένα φίλο μου, στο δρόμο, με ρώτησε αμέσως, ανήσυχος, τι μου συμβαίνει. Όταν του είπα, μου απάντησε, ίσως για να παρηγορήσει, ότι σύμφωνα με του κανόνες της Δημοκρατίας που όλοι εκ πεποιθήσεως αλλά και παραδόσεως ακολουθούμε πιστά, εγώ δεν είμαι απευθείας και προσωπικά υπεύθυνος, γενικά για ότι κακό συμβαίνει στον τόπο, αλλά αυτός που εγώ όρισα να με εκπροσωπεί, δια της ψήφου μου. Αμέσως μετά έφυγε βιαστικά σαν να ήθελε να αποφύγει αυτή την συζήτηση. Μετά που το σκέφτηκα κατάλαβα. Δεν ήθελε να με πικράνει περισσότερο. Τον Μπένι τον τρομερό και τα άλλα στρουμφάκια που μας κυβερνούν εμείς τα επιλέξαμε, για μια δουλειά που δεν είναι ικανοί. Αρκεί να σκεφτούμε ότι κοντά 35 χρόνια τώρα, κανείς τους δεν πήρε είδηση ότι το καράβι πάει στα βράχια. Ούτε ο μέγας σοσιαλιστής (;) και διεθνούς φήμης καθηγητής οικονομικών Ανδρέας Παπανδρέου, ούτε ο έμπειρος, δεξιός (;) πολιτικός Κώστας Μητσοτάκης, ούτε ο επίσης σοσιαλιστής (;) και καθηγητής Κώστας Σημίτης, ούτε ο δεξιός (;) κληρονόμος Κώστας Καραμανλής. Όσο για τον σοσιαλιστή (;) κ. Γιώργο Παπανδρέου και πρωθυπουργό μας, ε', γι αυτόν ισχύει το ρητό: "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα"! Σ' αυτή την κατάσταση και με τον Μπένι δίπλα του, δικαιούται την συμπάθειά μας. Ας δείξουμε ότι ακόμα και στα δύσκολα δεν χάνουμε την... ανθρωπιά μας.
Και για εμάς, θυμίζω "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού". Εμείς σ' αυτό το δις προσθέσαμε και το "εκατομμύρια", οπότε είμαστε εκτός... πολλών ορίων. Γιατί διαμαρτυρόμαστε;

Υ.Γ. Επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσετε: "Αυτό που αμφισβητείται διεθνώς είναι όχι η ικανότητα της Κυβέρνησης αλλά της χώρας να κάνει όλα όσα χρειάζονται". Μπένι ο τρομερός