ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ … ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
Κυκλοφορεί έντονα πια, στα δημοσιογραφικά γραφεία πως μετά την … εμπνευσμένη ομιλία του ΓΑΠ στη Θεσσαλονίκη, όπου για άλλη μια φορά θα προσπαθήσει να ποντάρει στις επικοινωνιακές εντυπώσεις, κι άλλος υπουργός ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το ναυάγιο …
Και γιατί όχι; Έχει πιάσει το νόημα ο άνθρωπος … Ξέρει πως σ’αυτό το χώρο ο απογοητευμένος η ο απολυμένος έχει σίγουρο μέλλον, κυρίως ο αποτυχημένος, που αποπέμπεται από το κυβερνητικό σχήμα …
Παράδειγμα αποτελεί η αποτυχημένη  (κατά τον αρχηγό της) και αποπεμθεισα κυρία Μπιρμπίλη, πηγαίνει να εκπροσωπήσει τη χώρα !!! στο Παρίσι, εκεί κοντά στα Ιλίσια πεδία του Μεσιε Σαρκοζι ….
Ο αποτυχημένος υπουργός της οικονομίας !!! κ. Παπακωνσταντίνου που αναπέμφθηκε από αυτήν, πήρε πάλι υπουργείο κι ούτε γάτα ούτε ζημία.
Το ίδιο ο κ. Ραγκουσης και άλλοι. Λίγο πιο πριν αν πάμε, η περιηγήτρια κ. Δαμανάκη που από το ΚΚΕ πέρασε στον Συνασπισμό και από εκεί στο ΠΑΣΟΚ, έγινε επίτροπος στην Ε.Ε.
Θέση τιμητική και καίρια αναμένεται εντός των ημερών να πάρει και ο πρόσφατα κατελθών του <<τραίνου>> κ. Παμπούκης, όπως και αρκετοί άλλοι πριν από αυτόν.
Γιατί λοιπόν και ο εν λόγο υπουργός, να μην φιλοδοξεί κάτι καλύτερο από το αναβραζον καζάνι του αμπαριού, καθώς πια ελπίδα για το μισοβυθισμένο σκαρί δεν υπάρχει …
Μεταξύ τους είναι γνωστό ότι αλληλοβραβεύονται, και προπαντός δεν χάνονται, ως παλάμες νίβουν την γλίτσα τους, η μια με την άλλη.
Αλλοίμονο στον λαό που δεινοπαθεί και υποφέρει ….
Αλλοίμονο και για τον ποιητή, αν δεν εισακουσθεί η πεποίθηση του πως : <<Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ…>>
Τεμπέληδες δεν είμαστε.
Τι περιμένουμε λοιπόν ;  Άντε όλοι μαζί να τον γυρίσουμε αυτόν τον ρημάδι τον (πράσινο) ήλιο … να πάρουμε μια ανάσα, καθαρή, όπως αρμόζει σ’αυτόν  τον περήφανο, αν και τόσο πληγωμένο λαό…..
ΛΥΣΙΑΣ