Κόκκινη κάρτα Α.Σ.Ε.Π. στις προσλήψεις μέσω Μ.Κ.Ο.

Σαφείς αποστάσεις ασφαλείας από την προκήρυξη για τις θέσεις 5μηνης «κοινωφελούς εργασίας» με την συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) πήρε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Γ. Βέης δηλώνοντας ότι η ανεξάρτητη αρχή, όπως δρομολογήθηκε η σχετική διαδικασία, δεν θα αναμειχθεί.
Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου ετέθη το θέμα τόσο από βουλευτές του ΠαΣοΚ (κκ. Αθ. Τσούρας, Απ. Κακλαμάνης και Εμ. Μπεντενιώτης), όσο και από βουλευτές της ΝΔ (κκ. Π. Παυλόπουλος και Ι. Τραγάκης), ο κ. Βέης ανέφερε ότι «η προκήρυξη αφήνει ορισμένα κενά» και ως εκ τούτου, το ΑΣΕΠ «δεν θα μπορούσε να κάνει ουσιαστικό έλεγχο και άρα δύσκολα θα μπορούσαμε να βάλουμε την υπογραφή μας».
Τον πρόεδρο της Αρχής είχε επισκεφθεί ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, για να του.......
ζητήσει την συμβολή του ΑΣΕΠ στην διαδικασία, ωστόσο ο κ. Βέης του εξέθεσε τους προβληματισμούς του καθώς, όπως είπε, «το ΑΣΕΠ έχει να κάνει με το Δημόσιο, ενώ εδώ ο εργοδότης είναι ιδιώτης».
Επίσης του εξήγησε ότι «υπάρχουν θέματα με προβλήματα» και ότι «η διαδικασία είχε προδιαγραφεί και τα γεγονότα ήταν τετελεσμένα». Παρά ταύτα δέχθηκε να παράσχει το ΑΣΕΠ τεχνογνωσία: «Αν θέλουν μπορούμε να βελτιώσουμε και να στείλουμε υποδείγματα για τις προκηρύξεις και τις αιτήσεις, ώστε να δημιουργείται μεγαλύτερη δυσκολία για σφάλματα και παρατυπίες», είπε χαρακτηριστικά.