Ο Εισαγγελέας απέσυρε τις κατηγορίες για Στρος Καν. Ελεύθερος σήμερα


Την "ευγνωμοσύνη" του προς τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς εκφράζει Ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος ζήτησε να αποσυρθούν οι κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα που τον βαρύνουν, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Στρος Καν θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει άμεσα στη Γαλλία, στην περίπτωση αθώωσής του στο δικαστήριο που διεξάγεται την Τρίτη.

«Ο κ. Στρος Καν και η οικογένειά του εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς το γραφείο του εισαγγελέα επειδή έλαβε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες μας και κατέληξε εκουσίως στο ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να πάει πιο μακριά», αναφέρουν οι ..........
δικηγόροι του Στρος-Καν σε ανακοίνωσή τους.

Η παραίνεση του εισαγγελέα να σταματήσει η δίκη κατά του Στρος Καν οφείλεται στο γεγονός ότι η καμαριέρα δεν έπεισε κανέναν ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση, αλλά και στα τρομερά ψέματα που είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.

«Αρνήθηκαν δικαιοσύνη στην Ντιαλό»
Η Ναφισάτου Ντιαλό συναντήθηκε για περίπου δέκα λεπτά με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, λίγο πριν αυτός ζητήσει να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του γάλλου πολιτικού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της γυναίκας είπε ότι ο δικαστής τής αρνήθηκε το δικαίωμα να βρει δικαιοσύνη για μία υπόθεση βιασμού καθώς και ότι «γύρισε την πλάτη όχι μόνο στο αθώο θύμα αλλά και σε σειρά ιατρικών και άλλων στοιχείων».

Η 32χρονη έχει υποβάλλει μήνυση και σε αστικά δικαστήρια, η εκδίκαση της οποίας εκκρεμεί.