Οι μετασεισμοί είναι κι αυτοί ισχυροί!

 Ο κύριος σεισμός ταρακούνησε συθέμελα τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου...
έπειτα την αποκάλυψη των στημένων αγώνων, ωστόσο, φαίνεται πως και οι μετασεισμοί έχουν μεγάλη ένταση…
Έπειτα τα γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο, έρχεται και άλλο ένα «χτύπημα», που πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά το άθλημα και όσους το υπηρετούν…
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Goal», οι σύλλογοι που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες και κυρίως εκείνοι που απαρτίζουν τα πρωταθλήματα της Superleague και της Football League, θα υποστούν γερό πλήγμα, μετά τις πρωτοφανείς αποφάσεις στις οποίες καταλήγουν οι ιθύνοντες των οργανισμών που χρηματοδοτούν επί του συγκεκριμένου αντικειμένου...


Τόσο ο ΟΠΑΠ, όσο και τα τηλεοπτικά δίκτυα που καλύπτουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων, εφαρμόζουν δραστικά μέτρα κατά των δεδομένων που επικρατούν αυτή τη στιγμή στον ποδοσφαιρικό χώρο, προβαίνοντας στην περικοπή σημαντικών… κονδυλίων.

Λόγω της υπόθεσης των στημένων αγώνων, η ΕΡΤ αλλά και η NOVA φαίνεται να έχουν κατασταλάξει στη μείωση του ποσού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με το συνδρομητικό κανάλι να καταθέτει προσφορά κατά 25% μικρότερη, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Μάλιστα, το συνολικό ποσό που θα αντιστοιχούσε υπό κανονικές προϋποθέσεις θα ήταν της τάξης των 44.000.000 ευρώ ετησίως, την ώρα που αυτό μειώνεται κατά 11 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως η τελευταία δόση που αφορά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε φέτος, δεν έχει καταβληθεί στα ταμεία των ΠΑΕ, καθώς δεν έχει επικυρωθεί ακόμη η βαθμολογία.

Παράλληλα, όσον αφορά το κρατικό κανάλι, η συνεργασία του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός έληξε φέτος, ενώ αυτή με το σύλλογο της Ξάνθης λήγει την επόμενη χρονιά. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» είχαν ως έσοδα 8,5 εκατ. το χρόνο, ενώ οι Ακρίτες τα 2,5 εκατ., τα οποία όμως δεν είναι σίγουρο αν θα τα εισπράξουν και τη νέα σεζόν.

Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί πως τόσο η ΕΡΤ, όσο και ο ΟΠΑΠ, έχουν ανακοινώσει την αναστολή χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, την ώρα που ο οργανισμός διαφημιζόταν στην φανέλα 14 εκ των 16 ομάδων της Superleague.

Τέλος, ραγδαίες είναι και οι εξελίξεις όσον αφορά τις ομάδες της Footall League. Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και το συνδρομητικό conn-x χρηματοδοτούσαν καθεμία από αυτές τις 18, με το συνολικό ποσό των 308.000 ευρώ, ενώ από τον ΟΠΑΠ είχαν λαμβάνειν 166.000 έως 210.000 ευρώ.

theplayer.gr