Κάτι τρέχει στα media

Κάτι τρέχει στα mediaΠριν από δύο χρόνια το λουκέτο στον ΕΤ της Γ. Αγγελοπούλου θεωρήθηκε ιδιορρυθμία της κυρίας των ολυμπιακών αγώνων. Ακολούθησε, όμως, η αναστολή έκδοσης του καθημερινού Βήματος, το κλείσιμο της Απογευματινής και τώρα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το λουκέτο στο Έθνος και τηνΗμερησία, συμφερόντων Μπόμπολα. Σημειώστε ότι και ο ΔΟΛ είναι καταχρεωμένος ενώ ηΕλευθεροτυπία έχει ρευστότητα εβδομάδων, αν όχι ημερών.  

Που το πάνε οι εκδότες;
Οι εποχές άλλαξαν. Η κατοχή ενός μέσου ενημέρωσης όχι μόνο δεν είναι προσόν για να πάρει κανείς κρατικές δουλειές, αλλά είναι και μειονέκτημα. Και ο κόσμος αντί να διαβάζει εφημερίδες, το έχει ρίξει στην TV και το internet. Ήρθε και η κρίση, με αποτέλεσμα τα βαριά συγκροτήματα της δεκαετίας του 90’ να μοιάζουν με δεινοσαύρους σε μονόπολι. 



Τι κάνει η ΕΣΗΕΑ;

Δεν έχει πάρει χαμπάρι. Το εργατικό κίνημα δεν έχει διδαχθεί από το παρελθόν. Πως δε μπορεί να αντισταθεί στην αλλαγή της εποχής. Πριν από ελάχιστα χρόνια είχαμε 100.000 κλωστοϋφαντουργούς. Τώρα έχουμε δεν έχουμε 1000. Έτσι θα αλλάξει και η ποιότητα και η ποσότητα του Τύπου, σε όλες του τις εκδοχές. 

Και το ερώτημα που καίει: που το πάει ο Μπόμπολας;

Καταρχάς πρέπει να διευκρινιστεί ότι αφεντικό στον Πήγασο είναι ο Φώτης που υποχρεώθηκε να τον αναλάβει και όχι ο Γιώργος που τον έφτιαξε. Με τα χρόνια ο μικρός το αγάπησε το αντικείμενο. Ήθελε και θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να το κρατήσει το μαγαζί. Και θέλει να το κρατήσει. Ξέρει, όμως, πως δε μπορεί να πετύχει με τις συνεχείς απεργίες σε κάθε απόλυση. Άρα; Θέλει να κόψει τον γόρδιο δεσμό. Αν δεν πάρει τη συμφωνία που θέλει από εργαζόμενους και ΕΣΗΕΑ θα τα κλείσει τα μαγαζιά. Και θα τα ανοίξει ξανά, αν δεν αλλάξει γνώμη, με τους δικούς του όρους. 


Και μετά;

Ο Θεός να φυλάξει τους εργαζόμενους στα υπόλοιπα μαγαζιά. Ο Ψυχάρης ψάχνει επενδυτές, επενδυτές ψάχνουν και οι νέοι παίχτες Αναστασιάδης και Χατζηνικολάου, τα κανάλια συζητούν συγχωνεύσεις και η Ελευθεροτυπία είπαμε δεν αισθάνεται και πολύ καλά τελευταία.

ΥΓ. Έχει ρόλο η κυβέρνηση;

Το Μέγαρο Μαξίμου τα μαθαίνει αυτά από τις… εφημερίδες! Οι περισσότεροι συνεργάτες του Γιώργου χαίρονται με τα προβλήματα του Τύπου. Θυμηθείτε και την ανακοίνωση της περασμένης Κυριακής. Μισούν τους δημοσιογράφους. Δεν έχουν ευνοήσει κανέναν εκδότη και δεν σκοπεύουν να το κάνουν και τώρα. Παρά 

τον κίνδυνο να προκύψει χάος…


Newpost.gr