Dοw Jones Newswires: Συμφωνία γερμανικών τραπεζών για το ελληνικό χρέος

Dοw Jones Newswires: Συμφωνία γερμανικών τραπεζών για το ελληνικό χρέοςΣε συμφωνία κατέληξαν οι γερμανικές τράπεζες με την κυβέρνηση της χώρας για το προσχέδιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σχέδιο θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στην ημέρα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble θα προβεί σε ανακοίνωση στις 4 ώρα Ελλάδας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και των γερμανικών τραπεζών για την πιθανή συμμετοχή του στο μελλοντικό πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, σημειώνει το Dow Jones Newswires...


Επίσης, αναφέρεται ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων που θα ανακυκλωθούν βάσει του γερμανικού σχεδίου.

Ο όγκος του χρέους που θα ανακυκλωθεί θα μπορούσε να είναι μικρότερος των 10 δισ. ευρώ αν αφορά ελληνικά ομόλογα που λήγουν από τώρα έως το 2014, αναφέρουν οι πηγές. Αν αφορά τα ομόλογα που λήγουν από σήμερα έως το 2020 ο όγκος των ομολόγων θα είναι μεγαλύτερος, ωστόσο οι λεπτομέρειες μπορεί να αλλάξουν καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται.


Πηγή:www.capital.gr