Κύριε Παπουτσή,

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Να σας συγχαρώ για την ανάληψη των νέων - παλαιών καθηκόντων σας σαν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Θα σας παρακαλούσα μόνο να διευκρινίσετε στο σύνολο των πολιτών της Χώρας, ποιους πολίτες είστε υπεύθυνος να προστατεύετε.
Γιατί σίγουρα η αρμοδιότητά σας δεν αγγίζει το σύνολο των πολιτών, των Ελλήνων πολιτών που καθημερινά βιώνουν τις συνέπειες της ανικανότητας διακυβέρνησης της χώρας από μια ομάδα πολιτικών που με δόλιο τρόπο εξαπατώντας τους με συνθήματα του τύπου «λεφτά υπάρχουν» καταλάβατε την εξουσία και αρχίσατε να βγάζετε τα απωθημένα σας σε μισθωτούς και συνταξιούχους αφήνοντας τους .............
μεγαλοαπατεώνες μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων να συνεχίζουν το «Θεάρεστο» έργο τους σε βάρος των κορόιδων.
Να σας συγχαρώ κύριε Υπουργέ Προστασίας του πολίτη - έρμαιου στις ορέξεις των πάσης φύσεως καταγωγής και χρώματος κακοποιών, που μπορούν ανενόχλητοι να σπάνε πόρτες κατοικιών, να διαγουμίζουν  σπίτια, να αναστατώνουν οικογένειες σε δόξα της περιβόητης «ελληνικής φιλοξενίας» με την οποία τους περιθάλπετε, και που αν παρ ελπίδα πέσουν στα χέρια της αστυνομίας, αφού μείνουν και εκεί φιλοξενούμενοι και δεν τους αρέσει το φαγητό που θα τους προσφερθεί, την επόμενη μέρα αφήνονται ελεύθεροι να συνεχίσουν το σπόρ τους, απολαμβάνοντας την Υψηλή προστασία Σας.
Όμως τι σας τα λέω όλα αυτά αφού εσείς δεν ασχολείστε με τόσο ευτελή ζητήματα όπως η ασφάλεια των πολιτών που σας εξέλεξαν προφανώς όχι για την ανικανότητα ή την ανευθυνότητά σας, αλλά με άλλες προσδοκίες.
Να σας συγχαρώ κύριε Υπουργέ προστασίας του αλλοδαπού πολίτη, που μπορεί ανενόχλητος να εισέρχεται στη Χώρα βέβαιος ότι θα έχει άπειρες ευκαιρίες να ζήσει το «όνειρό» του και να την «κάνει» σκοτώνοντας, λεηλατώντας, βιάζοντας, και ότι άλλο του προκύψει, αφού τον προστατεύει και η ελληνική νομοθεσία.
Γιατί μη μου πείτε ότι σε περίπτωση που ένας πολίτης πιάσει το «παλικάρι» μέσα στο σπίτι του και τον περιποιηθεί κατάλληλα δε θα αντιμετωπίσει την δαμόκλειο σπάθη της δικαιοσύνης με την κατηγορία της βιαιοπραγίας και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ημεδαπού ή αλλοδαπού καθικιού.   
Επίσης να σας συγχαρώ κύριε Υπουργέ της Προστασίας των αλλοδαπών - και πιθανά των μοναδικών υποστηρικτών σας στις επόμενες εκλογές - ότι καταφέρατε ότι δεν έχει καταφέρει καμία κυβέρνηση σ αυτό τον τόπο από αρχές της ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους:
Κανείς Έλληνας πολίτης να μη αισθάνεται ασφάλεια σε αυτό το Κράτος χαμαιτυπείο. Φεύγουμε για τη δουλειά μας το πρωΐ και δεν γνωρίζουμε αν θα βρούμε το σπίτι μας όπως το αφήσαμε, αφού οι «προστατευόμενοί» σας ξεθάρεψαν και «μπουκάρουν» τώρα και μέρα μεσημέρι.
Όμως εσάς δεν σας ενδιαφέρει αφού κάθε ένας σας απασχολεί δέκα πέντε άνδρες της αστυνομίας για να σας φυλάνε από τια γιούχα, τις ροχάλες και τα γιαούρτια. Πού να περισσέψουν άτομα για την προστασία των πολιτών.
Αυτή είναι η πολιτική που ασκεί η «περίφημη» γενιά του Πολυτεχνείου, που από το τρίπτυχο Ψωμί - παιδεία - ελευθερία, κράτησε το ψωμί για πάρτη της, την παιδεία την εξαθλίωσε και την ελευθερία τη φυλάκισε.
Μην απορείτε λοιπόν που νοσταλγούμε, ειλικρινά νοσταλγούμε την περίοδο της επταετίας που τουλάχιστον είχαμε ασφάλεια, είχαμε εργασία και δεν χρωστούσαμε. Το μόνο τους σφάλμα ήταν που δεν «καθάρισαν» το πολιτικό τοπίο από τους δεινόσαυρους που μας καταβροχθίζουν τώρα.
Σας χαιρετώ χωρίς εκτίμηση.