Οι «Αγανακτισμένοι» απομάκρυναν τα ΜΑΤ με χειροκροτήματα

Οπισθοχωρούν αυτή την ώρα (18.00) οι αστυνομικές δυνάμεις στη λεωφόρο Αμαλίας. Οχι όμως εξαιτίας των επεισοδίων αλλά έπειτα από την απόφαση των «αγανακτισμένων» να βγουν από την πλατεία Συντάγματος. Ομάδες συγκεντρωμένων στην πλατεία, ανέβηκαν τα σκαλιά και κατευθυνόμενες προς τις αστυνομικές δυνάμεις με χειροκροτήματα, συνθήματα αλλά και ειρηνική διάθεση, τις εξανάγκασαν σε οπισθοχώρηση. Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι κουκουλοφόροι απομονώθηκαν σε αυτό το σημείο και σταμάτησαν - προς το παρόν - τη δράση τους.
Νωρίτερα, μία ηλικιωμένη κυρία που βρέθηκε στο Σύνταγμα άρχισε να καθυβρίζει τους αστυνομικούς των ΜΑΤ. Πέταξε μάλιστα εναντίον τους......... και το μπουκάλι με νερό που κρατούσε, διαμαρτυρόμενη για τα χημικά που έριχναν. Λίγα λεπτά αργότερα, όταν έγινε μία «έφοδος» των ΜΑΤ προς το σημείο όπου καθόταν μαζί με άλλους συγκεντρωμένους, επιχείρησαν να τη... συλλάβουν. Τελικά προσήχθη και αυτή...
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν και όταν μία ομάδα «αγανακτισμένων» περικύκλωσε και ουσιαστικά «συνέλαβε» έναν κουκουλοφόρο που εφορμούσε από το κέντρο της πλατείας. Με την... πέτρα στο χέρι ο νεαρός κουκουλοφόρος άκουγε τις έντονες παρατηρήσεις των «αγανακτισμένων» για το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε τη δική τους συγκέντρωση για να προκαλέσει επεισόδια.

Νωρίτερα, απίστευτη χρήση χημικών έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, σε σημείο να χαρακτηριστεί ως και αλόγιστη. Η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι αποπνικτική, καθώς για αρκετή ώρα ήταν συνεχείς οι ρίψεις χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δακρυγόνα έχουν κάνει την ατμόσφαιρα αφόρητη και εντός του σταθμού του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος, ενώ επίσης, μία διμοιρία των ΜΑΤ...  έκρινε σκόπιμο να ρίξει χημικά και εναντίον ομάδας δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα μπροστά στα λουλουδάδικα της Βουλής, την ώρα που κάμερες, φωτογράφοι και ρεπόρτερ κάλυπταν την προσαγωγή ενός ατόμου.