Η κλοπή σε μια από τις πλουσιότερες χώρες άρχισε!

Γράφει ο Μαγια

Σιγά τα αίματα! Εκαναν τα μούτρα …κρέας του Παπακωνσταντίνου και των άλλων υπουργών, που συμμετείχαν στον διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας, οι αυτολογιζόμενοι ως «Αγανακτισμένοι» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η πορεία για την φτωχοποίηση της κοινωνίας και την υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα.

Αποκαλυπτικό το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal: Οι γερμανικές εταιρείες κυνηγούν αγοραστικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση της υπερχρεωμένης χώρας επιχειρεί να πουλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία για να σταθεροποιήσει τα ...........
οικονομικά της. Την ίδια ώρα αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του πρόεδρου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Ζ.Κ.Τρισέ, ότι «η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες, με βάση τη δημόσια περιουσία και τα ακίνητα της. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό».
H Wall Street Journal αναφέρεται στην αγορά από την Deutsche Telekom επιπλέον 10% του ΟΤΕ, εστιάζοντας στο τίμημα των 400 εκατ. ευρώ και σχολιάζει πως το ποσό αυτό αποτελεί  'κλοπή' αν αναλογιστεί κανείς ότι η γερμανική εταιρεία διέθεσε κοντά στα  4 δισ. το 2008 για να μπει στον ελληνικό οργανισμό.
H αμερικάνικη εφημερίδα απαριθμεί και άλλες εταιρείες που εδρεύουν στη Γερμανία και αναζητούν ευκαιρίες στην Ελλάδα, μετά και τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για την εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, που φέρεται να εξέφρασε ενδιαφέρον για την απόκτηση μεριδίου στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Οι μιντιακές παραδουλεύτρες του συστήματος δεν πρόκειται να πουν λέξη για όλα τούτα. Γι΄αυτές προέχει το …άγριο σφυροκόπημα, που δέχτηκε ο Παπακωνσταντίνου, οι σκληρές εκφράσεις και ατάκες των κυβερνητικών βουλευτών…